- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Sir David Frost se afla la bordul navei de croaziera Queen Elizabeth, cand a suferit un infarct care i-a fost fatal. Premierul britanic David Cameron si-a exprimat regretul la aflarea vestii despre decesul jurnalistului, pe care l-a numit "prieten si realizator de interviuri de temut".
Nascut pe 7 aprilie 1939, David Frost a realizat o activitate jurnalistica care s-a intins pe parcursul a nu mai putin de cinci decenii, dar a devenit celebru la nivel international si pentru numeroasele sale interviuri realizate cu sefi de state si nume mari ale politicii mondiale.
Frost a fost singurul jurnalist care a reusit sa intervieveze opt premieri britanici, intre anii 1964 si 2010 (Harold Wilson, Edward Heath, James Callaghan, Margaret Thatcher, John Major, Tony Blair, Gordon Brown si David Cameron) si sapte presedinti americani, intre anii 1969 si 2008 (Richard Nixon, Gerald Ford, Jimmy Carter, Ronald Reagan, George H. W. Bush, Bill Clinton si George W. Bush). De asemenea, a fost ultimul jurnalist care l-a intervievat pe Mohammad Reza Pahlavi, ultimul monarh al Iranului.
La finalul unui interviu de mai multe ore cu fostul presedinte Richard Nixon - la trei ani dupa ce acesta se retrasese din politica in urma demisiei rusinoase - Frost a reusit sa creeze "un moment de drama istorica", facandu-l pe Nixon sa isi ceara scuze pentru faptul ca a ordonat instalarea de microfoane in sediul rivalilor democrati, cladirea Watergate din Washington, informeaza Mediafax. "Imi pare rau. Mi-am dezamagit prietenii. Mi-am dezamagit tara. Am dezamagit propiul nostru sistem de guvernamant si visele tuturor acelor tineri care ar trebui sa intre in guvern dar vor crede ca e prea corupt", declara Nixon.
Celebrul jurnalist a fost recompensat cu numeroase premii, printre care un Emmy pentru intreaga cariera, a fost membru al Academiei de film si televiziune din Marea Britanie si a primit, in 1970, titlul de Ofiter al Ordinului Imperiului Britanic.
Foto: The Guardian
Puteti urmari editiile integrale ale Observatorului pe AntenaPlay.ro.