Antena Căutare

David Frost a murit! Jurnalistul era celebru pentru interviurile luate personalitatilor politice

Jurnalistul britanic David Frost, considerat un maestru al interviului televizat, a murit la varsta de 74 de ani. El a suferit un atac cardiac, la bordul unei nave de croaziera. Frost era celebru mai ales pentru interviul in care Richard Nixon si-a cerut scuze pentru scandalul Watergate

Sir David Frost se afla la bordul navei de croaziera Queen Elizabeth, cand a suferit un infarct care i-a fost fatal. Premierul britanic David Cameron si-a exprimat regretul la aflarea vestii despre decesul jurnalistului, pe care l-a numit "prieten si realizator de interviuri de temut".

Nascut pe 7 aprilie 1939, David Frost a realizat o activitate jurnalistica care s-a intins pe parcursul a nu mai putin de cinci decenii, dar a devenit celebru la nivel international si pentru numeroasele sale interviuri realizate cu sefi de state si nume mari ale politicii mondiale.

Frost a fost singurul jurnalist care a reusit sa intervieveze opt premieri britanici, intre anii 1964 si 2010 (Harold Wilson, Edward Heath, James Callaghan, Margaret Thatcher, John Major, Tony Blair, Gordon Brown si David Cameron) si sapte presedinti americani, intre anii 1969 si 2008 (Richard Nixon, Gerald Ford, Jimmy Carter, Ronald Reagan, George H. W. Bush, Bill Clinton si George W. Bush). De asemenea, a fost ultimul jurnalist care l-a intervievat pe Mohammad Reza Pahlavi, ultimul monarh al Iranului.

La finalul unui interviu de mai multe ore cu fostul presedinte Richard Nixon - la trei ani dupa ce acesta se retrasese din politica in urma demisiei rusinoase - Frost a reusit sa creeze "un moment de drama istorica", facandu-l pe Nixon sa isi ceara scuze pentru faptul ca a ordonat instalarea de microfoane in sediul rivalilor democrati, cladirea Watergate din Washington, informeaza Mediafax. "Imi pare rau. Mi-am dezamagit prietenii. Mi-am dezamagit tara. Am dezamagit propiul nostru sistem de guvernamant si visele tuturor acelor tineri care ar trebui sa intre in guvern dar vor crede ca e prea corupt", declara Nixon.

Celebrul jurnalist a fost recompensat cu numeroase premii, printre care un Emmy pentru intreaga cariera, a fost membru al Academiei de film si televiziune din Marea Britanie si a primit, in 1970, titlul de Ofiter al Ordinului Imperiului Britanic.

Foto: The Guardian

Puteti urmari editiile integrale ale Observatorului pe AntenaPlay.ro.

China: O casa cu zidurile subrezite de apa s-a prabusit chiar in fata unei echipe de televiziune... Uniunea Europeana vrea limitatoare de viteza pentru masini. 110 km/h ar putea fi maximum acceptat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x