Live acumFilm: Transformers: Razboiul lor in lumea noastra
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Khamenei graţiază 10.000 de deţinuţi, inclusiv deţinuţi politici, cu ocazia Anului Nou iranian

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, urmează să graţieze 10.000 de deţinuţi - inclusiv deţinuţi politici -, cu ocazia Anului Nou iranian, sărbătorit vineri, potrivit televiziunii publice iraniene, relatează Reuters.

”Cei care vor fi graţiaţi nu se vor întoarce în închisoare (...) şi aproape jumătate dintre deţinuţii din motive de securitate vor fi de asemenea graţiaţi”, a anunţat miercuri, la postul public de telviziune, un purtător de cuvânt al puterii judiciare, care a anunţa cu o zi înainte că Iranul urma să elibereze provizoriu 85.000 de deţinuţi din cauza epidemiei noului coronavirus.

Gholamhossein Esmaili a subliniat că graţierea deţinuţilor politici condamnaţi la pedepse mai mici de cinci ani este o măsură fără precedent.

Potrivit unui raport ONU, transmis în ianuarie Consiliului ONU al Drepturilor Omului, aproximativ 189.500 de persoane sunt deţinute în închisori iraniene, inclusiv sute de persoane arestate în timpul sau după manifestaţiile antiguvernamentale din noiembrie.

Sursa : news.ro

Recomandari