Antena Căutare

Klaus Iohannis, anunț important despre ajutorul pe care îl trimite Guvernul României în Ucraina. Ce mesaj a transmis

Klaus Iohannis a făcut un anunț important pe rețelele sociale, după ce situația din Ucraina a devenit mai dificilă. Președintele României a declarat faptul că au fost trimise ajutoare pentru cei aflați în război.

klaus-iohannis-vladimir-putin-bloc-distrus Galerie
Klaus Iohannis a făcut un anunț important pe rețelele sociale, după ce situația din Ucraina a devenit mai dificilă. | Profimedia

Duminică, 27 februarie 2022, Klaus Iohannis a făcut un anunț important despre decizia pe care a luat-o în ceea ce privește sancțiunile împotriva Rusiei. Președintele României a rămas surprins într-un mod neplăcut de tot ce se întâmplă în Ucraina, motiv pentru care a hotărât să se alăture partenerilor săi.

Ce ajutoare a trimis Klaus Iohannis în Ucraina

În urma războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina, mai multe state ale lumii doresc sancționarea liderului rus pentru actele sale de cruzime, printre acestea se numără și România. Klaus Iohannis a transmis un mesaj important pe rețelele sociale, prin care declară că oferă ajutor Ucrainei.

Citește și: Klaus Iohannis, declarație în contextul operațiunilor militare ale Rusiei în Ucraina: "Niciun român nu trebuie să se teamă"

"România se alătură partenerilor săi și susține noile sancțiuni pentru a consolida și mai mult răspunsul nostru comun la invazia Rusiei în Ucraina. Ajutor umanitar și militar suplimentar din partea României urmează să fie trimis în Ucraina", a scris președintele României pe rețelele sociale, vizibil afectat de conflictul dintre Vladimir Putin și Volodîmîr Zelenski.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Klaus Iohannis a anunțat pe Twitter că Guvernul din România va trimite Ucrainei o a doua tranşă de ajutoare. Aceștia vor primi combustibili, veste antiglonţ, căşti, muniţie şi echipamente militare, dar și alimente, apă şi medicamente, în valoare totală de 3 milioane de euro, conform purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Citește și: Coreea de Nord ar fi reluat testele cu rachete, în timp ce atenția lumii se concentrează pe războiul dintre Rusia și Ucraina

De asemenea, răniţi ucraineni pot fi aduși în reţeaua sanitară din România, așa cum a decis Guvernul în urmă cu puțin timp. În continuare, o mulțime de oameni din Ucraina trec granițele României pentru a se adăposti de invazia rușilor.

Orașele din România unde s-au refugiat ucrainenii

Ucrainenii au fugit din calea bombardamentelor la toate granițele din România pentru a se salva. Românii din judeţele de la graniţa de nord, dar şi cei din Tulcea se mobilizează pentru a primi ucraineni care fug de război.

Principalele hoteluri și pensiunile din Galaţi au fost pline până la refuz încă din primele zile ale inavziei ruse în Ucraina. Câteva sute de ucraineni au intrat în România pe la Vama Isaccea.

Oameni sau persoane juridice din turism pun la dispoziţie vile, pensiuni, camere de hotel. În Suceava, la Vama Siret, cei care vin din Ucraina povestesc despre cozi de un kilometru la care cei plecaţi pe jos spre România aşteaptă. În zona de nord-vest, traficul în Vama Halmeu din Satu Mare este unul normal, în schimb mulţi ucraineni se îndreaptă spre Ungaria, prin Vama Petea.

Coreea de Nord ar fi reluat testele cu rachete, în timp ce atenția lumii se concentrează pe războiul dintre Rusia și Ucr... Președintele ucrainean Volodimir Zelenski este dispus să negocieze cu Rusia. Unde se vor întâlni delegațiile țărilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x