Antena Căutare

Limba engleza, blestemul oficialilor romani: Cum s-a descurcat ambasadorul nostru in UK, intr-un interviu CNN

Ambasadorul Romaniei in marea Britanie, Ion Jinga, a fost invitat de CNN pentru a oferi explicatii referitoare la scandalul carnii de cal in care este implicata tara noastra. Diplomatul a vorbit in limba engleza cu jurnalista Pauline Chiou, dar prestatia sa in limba lui Shakespeare a lasat de dorit.

Cel putin pentru romani, ce a atras atentia in acest interviu a fost felul in care vorbeste limba engleza ambasadorul roman. Greselile gramaticale, putine la numar, care s-au strecurat in discursul sau nu au fost cele mai deranjante, ci accentul diplomatului.

In felul sau, Ion Jinga a declarat ca in scandalul carnii de cal, ca autoritatile romane nu au nicio vina, iar principala responsabilitate pentru ce s-a intamplat este a vanzatorului produselor cu probleme: "Cred ca prima responsabilitate in privinta informarii publicului apartine vanzatorului si apoi furnizorului produsului care, la randul lui, trebuie sa vada de la cine s-a cumparat carnea tocata. Pentru ca e vorba de carne tocata. Nu exista nicio companie din Romania care exporta carne tocata. De niciun fel".

Intrebat care sunt abatoarele din Romania la care se fac verificari, ambasadorul nu a putut sa dea niciun nume si niciun document care sa ateste nevinovatia acestora, dupa cum a cerut jurnalista CNN. „Nu stiu numele celor doua abatoare”, a raspuns diplomatul.

De asemenea, desi a dat vina pe lantul de aprovizionare al producatorului pentru „strecurarea” carnii de cal, Ion Jinga nu a precizat unde ar fi aparut cu exactitate problema.

In ciuda felului in care vorbeste limba engleza, ambsadorul Jinga a primit, in 2012, titlul de "Diplomatul anului din Europa" din partea revistei britanice Diplomat, conform CV-ului postat pe site-ul ambasadei Romaniei in UK.

Foto: CNN

Papa se intalneste cu Basescu, vineri. Purtatorul de cuvant al Vaticanului a confirmat programul... Abatoare din Anglia, inchise dupa ce s-a descoperit ca vindeau carne de cal etichetata drept carne de vita...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x