Antena Căutare

Macheta unei sculpturi de Picasso, care valoreaza 35 de milioane de dolari, a fost scoasa la licitatie

Macheta unei sculpturi cubiste de Pablo Picasso, pe care artistul spaniol a oferit-o orasului Chicago, va fi scoasa la vanzare in luna noiembrie de casa Christie's la o licitatie unde ar putea fi tranzactionata cu peste 35 milioane de dolari.

Suma estimata ar reprezenta un record de pret pentru macheta unei sculpturi realizate de artistul spaniol, a anuntat, miercuri, casa Christie's, informeaza Reuters, citata de Mediafax.

In urma unei admiratii deosebite pe care Picasso a nutrit-o pentru acest oras, pe care nu l-a vizitat insa niciodata, artistul a donat municipalitatii sculptura din otel, inalta de 15 metri, pe care a finalizat-o in 1967 si care se afla in prezent in Daley Plaza din Chicago.

Picasso a realizat doua machete pentru aceasta sculptura. Una dintre ele a ajuns la Chicago, pe baza careia muncitorii americani au realizat opera finala. Aceasta macheta este expusa la Art Institute din Chicago.

Cealalta macheta care este scoasa la licitatie, a apartinut nepoatei artistului, Marina Picasso, iar apoi colectionarului de arta Jan Krugier.

Foto: HuffingtonPost

Focuri de arma la Washington, langa cladirea Congresului... Un tamplar din Statele Unite si-a infipt, din greseala, un cui in inima si a supravietuit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x