Antena Căutare

MAE da un milion de euro pentru un consulat in capitala Tunisiei

MAE a cumparat contra sumei de 1.069.518 de euro un imobil in Tunis, pe care l-a transformat in sediu pentru consulat, din aceasta suma 320.428 de euro fiind fonduri europene, iar 749.090 de euro, contributie nationala.

"Imobilul a fost achizitionat pentru suma de 1.069.518 euro, procentul de eligibilitate din Facilitatea Schengen fiind de 29,96%, corespunzator ponderii operatiunilor de acordare de viza in totalul operatiunilor consulare. Asadar, suma e defalcata asfel: 320.428 euro din fondurile Facilitatii Schengen, iar 749.090 din contributia nationala aferenta Facilitatii Schengen", a precizat MAE.

MAE precizeaza ca, pe langa cumpararea imobilului, au fost achizitionate din fondurile Facilitatii Schengen echipamente specifice, respectiv detectoare de documente false, detectoare de metale, de explozibili si substante toxice. Au fost, de asemenea, achizitionate din fonduri Schengen: sisteme de alarmare, supraveghere, ticketing, IT & C, necesare pentru functionarea oficiului consular, conform standardelor Schengen.

"Achizitionarea imobilului de la Tunis face parte din planul MAE de implementare a standardelor Schengen la oficiile consulare, in perspectiva aderarii Romaniei la spatiul Schengen", precizeaza MAE, adaugand ca planul este finantat din fonduri externe nerambursabile, respectiv Facilitatea Schengen, in cadrul proiectului "RO FSCH 12 - Modernizarea si aducerea la Standarde Schengen a consulatelor Romaniei".

MAE sustine ca au fost doua motive majore care au stat la baza deciziei de achizitionare a unui imobil la Tunis.

Tot articolul, in Jurnalul National

Olanda, Elvetia si Suedia detin cele mai bune sisteme de pensii... Epidemie de holera in Haiti: peste 200 de victime...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x