Antena Căutare

Mai puţin de 50 de morţi din cauza covid-19 în Spania, pentru prima oară de la 16 martie; Guvernul vrea să reducă nivelul sărăciei printr-un venit nimim

Spania a înregistrat 48 de morţi din cauza covid-19, un bilanţ mai mic de 50 de decese - pentru prima oară de la 16 martie -, relatează Reuters.

Bilanţul morţilor din cauza covid-19 a crescut la 27.940, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii.

Bilanţul contaminărilor cu noul coronavirus a crescut cu 428 de cazuri la 233.037, a mai anunţat ministerul.

VENIT MINIM DE BAZĂ PENTRU CEI MAI SĂRACI

Pe de altă parte, Guvernul spaniol urmează să adopte săptămâna viitoare un proiect de lege privind introducerea unui venit minim destinat familiilor celor mai sărace, în valoare de trei miliarde de euro pe an.

Cu un nivel al sărăciei de 21,5% în rândul populaţiei, Spania este cea mai săracă ţară din Europa Occidentală şi a treia cea mai săracă din Uniunea Europeană (UE).

Obiectivul Guvernului Pedro Sanchez este să reducă nivelul sărăciei în Spania la nivelul mediu al sărăciei în UE - 16,9%.

Aproximativ 850.000 de gospodării, reprezentând 2,5 milioane de persoane, ar urma să beneficieze de acest venit de bază - care urmează să fie stabilit la aproape jumătate din valoarea salariului minim garantat, în prezent de 1.108 euro pe lună, a anunţat ministrul Securităţii Sociale Jose Luis Escriva.

Gospodăriile cu copii sau persoane dependente vor primi mai mulţibani.

”Obiectivul acestui program cu privire la venitul minim este să încerce să eradice sărăcia extremă, o problemă majoră în Spania”, a declarat pentru Reuters Jose Luis Escriva.

Acest venit minim, pe care gospodăriile vor putea să-l cumuleze în anumite condiţii cu venituri mici provenind din activităţi nedeclarate, ar putea să contribuie la o diminuare a economiei informale, pe care FMI o estimează la 20% din PIB-ul spaniol, a declarat el.

Pentru a beneficia de acest ajutor, gopodăriile este necesar să furnizeze aceste date autorităţilor fiscale.

Acest venit va putea să fie cumulat, de asemenea, cu un salariu declarat.

”Noi avem, în Spania, o parte semnificativă a salariaţilor care au venituri foarte, foarte mici şi care sunt subocupaţi”, potrivit ministrului.

Sursa : news.ro

Se formează un nou epicentru al pandemiei de coronavirus! Explozie de cazuri de COVID-19! „Numărul deceselor se dublează... Asistentă medicală, depistată pozitiv pentru coronavirus de opt ori, în peste 50 de zile. Femeia, disperată: ”E ca un pu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x