Antena Căutare

Mamele teroriştilor de la Barcelona reacționează dur după faptele fiilor lor: "Trăiau o viaţă normală...”

Mamele teroriştilor de la Barcelona şi Camprils resping faptele fiilor lor şi suspectează că cineva le-a radicalizat copiii, despre care spun că duceau vieţi normale, relatează El Pais.

Mamele teroriştilor de la Barcelona şi Camprils resping faptele fiilor lor şi suspectează că cineva le-a radicalizat copiii, despre care spun că duceau vieţi normale, relatează El Pais.

Oraşul Ripoll, de unde erau originari majoritatea celor implicaţi în atacurile de la Barcelona şi Camprils, a găzduit sâmbătă o manifestaţie de respingere a terorismului şi de solidaritate cu victimele atentatelor, la care au luat parte şi rude şi apropiaţi ale autorilor.

Printre participanţi s-a aflat şi mama lui Younes Abouyaaqoub, suspectat că a condus furgoneta care a intrat în mulţime pe La Rambla, în Barcelona. “Vreau să se predea. Nu vreau să mai omoare, Islamul nu spune aşa ceva”, a spus mama lui Abouyaaqoub, Hanno Ghanim.

Familia celor doi fraţi Hychami şi-a exprimat durerea şi surprinderea faţă de atentat. “Nu ştiam nimic. Nu am suspectat niciodată că ar putea face a şa ceva. Trăiau o viaţă normală, nu ne-am fi imaginat că se poate întâmpla aşa ceva”, a spus una dintre rude.

Apropiaţii au subliniat că, pentru un astfel de atac, cineva i-a radicalizat pe tineri. “Credem că aici a fost un lider mai important care i-a spălat pe creier”, au insistat ei.

Manifestaţia, organizată pe WhatsApp, a inclus mamele ale patru dintre terorişti. “Nu terorismului” sau “Nu în numele meu” au fost câteva dintre mesajele scrise pe pancartele pe care le-au fluturat participanţii.

În ultimele două luni, membrii au plănuit în detaliu atacul: Trei sunt în continuare căutați! Cum arăta structura celule... ”Nu mai vrem să curgă sânge”, au strigat oamenii! Slujbă emoţionantă la catedrala Sagrada Familia, în memoria victimelor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x