Antena Căutare

Marea Britanie se pronunta luni cu privire la iesirea tarii din Uniunea Europeana

Parlamentarii britanici urmeaza sa se pronunte in aceasta dupa amiaza in legatura cu organizarea unui referendum privind iesirea tarii din Uniunea Europeana.



Laburistii, principalul partid de opozitie a anuntat deja ca respinge aceasta idee. Liberal democratii, membri ai coaliei la putere ar putea proceda la fel. Pe de alta parte, exista si membri ai majoritatii parlamentare, critici fata de politica promovata de primul ministru, au dat de inteles ca votul lor poate fi pozitiv in privinta referendumului.

Ultimul sondaj realizat de partidul conservator a aratat ca 72% dintre membrii lui spera ca referendumul sa aibe loc. Comentand situatia, seful diplomatiei de la Londra, William Hague, un „eurosceptic convins", a criticat, totusi, organizarea unei astfel de consultari in plina criza europeana. „Este o chestiune neplacuta care vine intr-un moment prost", a afirmat ministrul pentru BBC.

Citeste si Financiarul

Foto: debatingeurope.eu

Barack Obama a vorbit cu Angela Merkel la telefon despre criza din zona euro... Argentina: Cristina Kirchner a castigat al doilea mandat de presedinte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x