Marea Britanie se pronunta luni cu privire la iesirea tarii din Uniunea Europeana

Parlamentarii britanici urmeaza sa se pronunte in aceasta dupa amiaza in legatura cu organizarea unui referendum privind iesirea tarii din Uniunea Europeana.Laburistii, principalul partid de opozitie a anuntat deja ca respinge aceasta idee. Liberal democratii, membri ai coaliei la putere ar putea proceda la fel. Pe de alta parte, exista si membri ai majoritatii parlamentare, critici fata de politica promovata de primul ministru, au dat de inteles ca votul lor poate fi pozitiv in privinta referendumului.

Ultimul sondaj realizat de partidul conservator a aratat ca 72% dintre membrii lui spera ca referendumul sa aibe loc. Comentand situatia, seful diplomatiei de la Londra, William Hague, un „eurosceptic convins", a criticat, totusi, organizarea unei astfel de consultari in plina criza europeana. „Este o chestiune neplacuta care vine intr-un moment prost", a afirmat ministrul pentru BBC.

Citeste si Financiarul

Foto: debatingeurope.eu

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri