Antena Căutare

Marea Britanie vrea sa prelungeasca restrictiile pentru muncitorii romani

Comitetul de Consiliere privind Migratia din Marea Britanie a recomendat mentinerea restrictiilor pentru romanii si bulgarii care vor sa se angajeze in Regat. Ridicarea lor ar avea un impact negativ asupra pietei muncii, potrivit celui mai recent raport al forului consultativ.

"Consideram ca exista un risc de crestere a fluxului de persoane de origine romana sau bulgara, iar o astfel de schimbare ar putea avea consecinte negative pe piata muncii din Marea Britanie", se precizeaza in cel mai recent raport al comitetului.

Autorii documentului afirma ca ridicarea restrictiilor de angajare a romanilor si bulgarilor ar insemna o crestere a riscului amintit anterior. Totusi, membrii comisiei admit ca eventualul impact pe care l-ar avea ridicarea restrictiilor ar fi mic in comparatie cu cel al recesiunii si crizei si situatiei economice globale, insa, cu toate acestea, ar putea fi considerate "semnificative".

"La intrebarea privind existenta unei tulburari serioase a pietei muncii din Marea Britanie in prezent, raspunsul nostru este da. Referitor la problema mentinerii restrictiilor pentru romani si bulgari pe piata muncii, consideram ca acestea pot ajuta la contracararea aparitiei de probleme serioase pe piata muncii", se precizeaza in raport.

Intr-o rezolutie adoptata de Parlamentul European saptamana trecuta se arata ca toate statele UE trebuie sa permita accesul bulgarilor si romanilor pe piata fortei de munca pana la sfarsitul lui 2011, inaintea termenul-limita din 2013.

Deputatii europeni solicita astfel statelor membre sa-si revizuiasca regulile privind perioadele de tranzitie inaintea deschiderii accesului pe piata muncii si solicita tarilor care inca impun restrictii cetatenilor bulgari si romani sa le elimine pana la sfarsitul lui 2011, inainte de termenul-limita final din 2013 prevazut in tratatul de aderare la UE.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages / EPA

VIDEO! Fetita de origine romana, operata inainte de nastere in Spania... Aproximativ 1.500 de turisti straini, blocati in apropiere de Everest din cauza cetii...
Obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. Ce să faci în cazul în care ai început să uiți lucruri
Ai mai jos o listă cu obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. În ultimii ani au...
Horoscopul zilei de 24 martie 2023. Taurii sunt sfătuiți să fie liberi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 24 martie 2023 spune că Taurii sunt încurajați de către astre să se...
Parteneri
Ratatouille la cuptor. Rețetă franțuzească de ghiveci din legume
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x