Antena Căutare

Mexic: Protest inedit impotriva coridei. Zeci de tineri s-au machiat cu vopsea rosie si s-au intins, dezbracati, pe pavaj

Manifestatie impresionanta impotriva coridelor, organizata de prietenii animalelor din Mexic.  Cateva zeci de tineri s-au machiat cu vopsea rosie si s-au intins, dezbracati, pe pavaj, pentru a atrage atentia asupra soartei taurilor macelariti in arene

Actiunea a avut loc chiar in centrul capitalei mexicane. Participantii, imbracati doar in lenjerie intima, si-au prins de corp bastoane care reprezentau cutitele cu care sunt hartuiti taurii inaintea confruntarii finale cu matadorii. Ei s-au lasat improscati cu vopsea rosie, simbol al chinurilor prin care trec taurii insangerati..

Apoi s-au intins, in tacere, pe pavaj, intr-un protest mut. Coridele sunt, in prezent, legale doar in opt tari ale lumii, iar Mexicul este una din ele. “Majoritatea locuitorilor capitalei, peste 70 la suta, sustin initiativa noastra, deoarece, pentru ei, coridele inseamna maltratare si cruzime fata de animale si promoveaza valori negative in societate”, sustine Israel Arriola, purtatorul de cuvant al organizatiilor.

Luna trecuta, autoritatile din capitala Mexicului au adoptat o lege care pedepseste cu inchisoarea cruzimea fata de animale. Legea nu se refera, insa, si la coride, dar activistii spera sa-i convinga pe politicieni ca acest sport sangeros le provoaca taurilor nu doar moartea, ci si suferinte excesive.

Traditie in Japonia: Lupta cu boabe de soia... A inceput carnavalul! Venetia, invadata de masti si costume de epoca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x