Antena Căutare

Ministrul francez al Afacerilor Europene: Romania nu e pregatita sa adere la Schengen

Laurent Wauquiez, ministrul francez al Afacerilor Europene, a declarat, miercuri, ca Franta refuza sa intre in "mecanisme" care ar slabi capacitatea UE de a controla fluxurile migratoare, reiterand faptul ca Romania si Bulgaria nu sunt pregatite sa adere la Spatiul Schengen.

"Nu vom intra in mecanisme care ar afecta frontierele noastre si ar slabi capacitatea Europei de a gestiona si a controla fluxurile migratoare", a declarat Wauquiez, citat de AFP, la o dezbatere in cadrul Adunarii Nationale.

"Ceea ce spune Franta este foarte simplu: bineinteles ca Romaniei si Bulgariei nu li se inchide usa, dar este nevoie sa fie respectate criterii simple. Primul este ca trebuie sa fim siguri in legatura cu frontierele noastre", a explicat Wauquiez, subliniind ca Romania "nu recunoaste frontiere cu R.Moldova, pe unde trec fluxurile".

"Noi recunoastem frontiere cu R.Moldova; deci, exista o problema care este un obstacol, deocamdata, in calea aderarii Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen", a mai spus oficialul francez, adaugand ca "daca noi le incredintam frontierele noastre, este legitim sa putem avea toate garantiile ca aceste frontiere vor fi bine pazite de vamesi care sa exercite intreaga vigilenta pe care suntem indreptatiti sa o asteptam. In acest moment, nu este cazul. Deocamdata, activitatea nu este satisfacatoare".

In urma cu o luna, secretarul de stat francez Pierre Lellouche anunta ca Franta va face in asa fel incat decizia UE privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen sa nu fie luata inainte de vara anului 2011.

"Trebuie sa fim vigilenti cu privire la extinderea la Romania si Bulgaria care spera sa adere la spatiul Schengen in martie", a explicat atunci Lellouche, in fata Comisiei pentru Afaceri Europene din Adunarea Nationala.

Chile: Cel putin 83 de morti in urma unui imens incendiu produs la o inchisoare din capitala Santiago... Scandalul WikiLeaks: PayPal admite presiunile SUA. Site-ul MasterCard, atacat de hackeri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x