Antena Căutare

Ministrul italian al Justitiei si primarul Romei, amenintati cu moartea

Doua scrisori care contineau mai multe gloante si erau destinate ministrului Justitiei italiene, Paola Severino si primarului Romei, Gianni Alemanno, au fost interceptate de carabinieri la un oficiul postal din capitala Italiei.



"Suntem solidari cu primarul Alemanno pentru amenintarile inspaimantatoare", a declarat Alessandro Onorato, presedintele grupului de consilieri din partea partidului Uniunea de Centru de la Primaria Romei.

Plicurile au fost semnate de organizatiile anarhiste "Br+Fai x Pac". Br, prescurtarea miscarii teroriste Brigazile Rosii, care au semanat teroare in randul italienilor in anii '70 prin atentate care au produs numeroase victime, rapiri si executii ale oamenilor politici.

Incidentul s-a petrecut in ziua aniversarii a 40 de ani de la masacrul din Piazza Fontana (la Milano). O bomba amplasata la sediul Bancii Nationale a Agriculturii a provocat moartea a 17 persoane si ranirea a peste 80.

Autoritatile italiene au intensificat controalele avand in vedere faptul ca vineri a explodat un colet capcana la sediul Equitalia, agentia publica specializata in colectarea de impozite. Directorul institutiei, Marco Cuccagna, a suferit rani la mana si la ochi, pentru care a fost spitalizat. Plicul a fost revendicat de gruparea anarhista italiana "Federazione Anarchica Informale".

Sursa: Jurnalul

Foto:tg.la7.i/ Jurnalul.ro

Cersetoria, interzisa in zonele turistice din Paris din cauza romanilor... VIDEO! Un roman, ranit in atacul sangeros din Belgia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x