Antena Căutare

Moscova: "Romania nu mai ramane in frig dupa finalizarea proiectului South Stream"

Romanii nu vor mai ramane in frig si intuneric dupa realizarea conductei South Stream, care va aduce gazul rusesc in Europa, evitand teritoriul ucrainean.

Asigurarea nu vine direct de la reprezentantii Moscovei, ci de la premierul italian Silvio Berlusconi, care l-a primit luni seara, intr-o scurta vizita, pe omologul sau Vladimir Putin, pentru discutii pe teme energetice.

Conducta South Stream ar urma sa transporte, din 2015, gazul rusesc prin Marea Neagra, spre Grecia si Italia. Proiectul este administrat de concernele Gazprom, din Rusia, si ENI, din Italia.

Potrivit lui Vladimir Putin, gazul adus prin South Stream va fi vandut, in primul rand, in Italia, care este deja unul din marii importatori vest-europeni de gaz rusesc.

Premierul Berlusconi a subliniat insa, ca si alte tari vor avea de câstigat, deoarece alimentarea cu gaz nu va mai fi intrerupta din cauza disputelor ruso-ucrainene, ca in anii trecuti.

"Acest South Stream va fi o garantie ca nu vor mai fi lasate in intuneric si frig tari importante, incepând cu Bulgaria, România, dar si Italia", spune Berlusconi.

Rusia a respins, pe de alta parte, propunerea italienilor ca South Stream sa fuzioneze, pe o parte a traseului, cu proiectul concurent sustinut de Uniunea Europeana, Nabucco.

Scopul ar fi fost reducerea costurilor gazoductului South Stream, evaluate intre 19 si 24 de miliarde de dolari. In timpul discutiilor, Putin si Berlusconi au convenit, de asemenea, asupra constructiei unei noi centrale nucleare in Italia, in colaborare cu Rusia.

FOTO / Bebelus de un an si doua luni, aproape la fel de inalt ca mama sa... Grecia/ Turistii straini au protestat in portul Pireu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x