Antena Căutare

Moscova: ziarist calcat in picioare de fortele OMON

Corespondentul ziarului Kommersant, Aleksandr Chernyh, a fost retinut de politie in Piata Triumfalnaia, din plin centrul Moscovei, in pofida autorizatiei si a legitimatiei de jurnalist.

Tineam in mana legitimatia, dar cu toate acestea am fost luat pe sus si dus intr-o duba. Un membru al trupelor OMON mi-a spus ca nu-l intereseaza ca sunt ziarist, m-a injurat, iar dupa ce i-am aratat si autorizatia oficiala, m-a luat la bataie. M-a trantit la podeaua masinii si a inceput sa dea cu picioarele, sa sara pe mine. A fost foarte dureros. Nu stiu cat a durat, dar la un moment dat s-a oprit. A coborat din duba, unde au intrat niste politisti si masina s-a pus in miscare", a povestit jurnalistul de la cotidianul Kommersant.

Aleksandr, trimis de redactie sa vada ce se intampla in Piata Triumfalnaia, unde 600 de oameni au protestat fata de rezultatul alegerilor legislative de duminica, a fost eliberat dupa cateva minute cand, in masina oprita pe o straduta laturalnica au urcat alti politisti. S-a dus direct la spital.

Relatarile lui au fost confirmate de redactor sef al cotidianului. Acesta din urma a declarat agentiei RIA Novosti ca „maine vom decide daca ii vom da in judecata pe angajatii organelor de ordine".

Potrivit presei ruse, peste 200 de persoane dintre cele aproape 600 care au manifestat astazi in Piata Triumfalnaia au fost retinute in urma confruntarilor cu fortele de politie. Actiuni similare de protest au avut loc inclusiv la Sankt-Petersburg si la Samara. Partidul premierului Vladimir Putin, Rusia unita, a castigat scrutinul de acum doua zile, scorul realizat de sub 50% din voturi, fiind cu 16% mai mic decat cel din 2007.

Sursa: Financiarul

Razboi la un click distanta! Stuxnet, prima super-arma cibernetica, ar fi lovit Iranul si acum ameninta restul lumii... Scandal: vezi cum pozeaza o directoare de liceu pe Facebook!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x