Antena Căutare

Obiecte macabre la Harvard! Cărți învelite în piele umană provenită de la persoane bolnave psihic! "Le smulgea piele decedaților și cătușeau operele de artă"

O carte deținută de biblioteca Universității Harvard a dezvăluit recent istoria sa cruntă, când oamenii de știință au confirmat că era învelită în piele umană.

O carte deținută de biblioteca Universității Harvard a dezvăluit istoria sa cruntă la momentul în care oamenii de știință au confirmat că era învelită în piele umană provenită de la persoane decedate sau ucise.

Trei suveniruri macabre care se află printre cele 15.000 de volume păstrate în biblioteca prestigioasei universităţi americane amintesc de teribila modă a bibliopegiei antropodermice.

O practică populară în secolul al XVII-lea, ce consta în confecţionarea copertelor de carte din piele umană.

Obiecte macabre la Harvard! Cărți învelite în piele umană provenită de la persoane bolnave psihic! "Le smulgea piele decedaților și cătușeau operele de artă"

"Legarea cărţii era considerată ca un omagiu, în spiritul inelelor şi bijuteriilor făcute din părul morţilor, în secolul al XIX-lea. Ceea ce astăzi ni se pare macabru, în epocă era considerat un fel de a onora memoria unui mort", a declarat directorul departamentului de manuscrise rare de la Harvard, David Ferris.

Informaţia a fost publicată prima dată în Harvard Crimson, ziarul studenţilor de la celebra universitate americană, însă a rămas aproape neobservată.

"Des destinées de l'âme" ("Destinul Sufletului"), de Arsène Houssaye, provine dintr-o colecţie de eseuri franceze despre sufletul uman, iar pielea în care a fost legat a fost extrasă de pe spatele unei paciente anonime dintr-un azil psihiatric, decedată în urma unei crize de apoplexie.

(sursa: BBC)

GAFĂ imensă! Donald Trump își umilește din nou soția! - Video... Acord între Italia şi alte ţări din UE pentru preluarea migranţilor de pe nava Ocean Viking din Mediterana...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x