Mai mult, Tamas Fellegi l-a contactat telefonic pe jurnalistul care a scris articolul si i-a precizat ca sustine in continuare legea presei, iar cuvintele nu tocmai ortodoxe pe care le-a folosit se refereau nu la continutul legii, ci la modul in care Ungaria si-a stabilit strategia de comunicare, informeaza politics.hu.
Potrivit primului articol scris de jurnalistul The Economist pe aceasta tema, unul dintre ministri afirmase ca aceasta lege nu difera de cele din tarile occidentale, insa ca reglementarea mass-media este mai necesara in Ungaria decat in tarile occidentale.
Presedintele Ungariei, Pal Schmitt, a promulgat, in ultima zi a anului trecut, o lege controversata privind presa, in pofida reactiilor negative pe care acest text legislativ le-a provocat in tara si in strainatate. Legea a intrat in vigoare pe 1 ianuarie 2011.
Oficialii germani au cerut Ungariei sa modifice actul normativ, pe motiv ca incalca grav principiile libertatii de exprimare. In plus, legea sporeste nepermis de mult controlul guvernului asupra mijloacelor de informare in masa.
Controversatul document prevede infiintarea unei autoritati insarcinate cu supravegherea productiei de stiri la nivel national. Aceasta poate aplica amenzi usturatoare institutiilor media care incalca regulile.
Autoritatea e dominata de oameni loiali guvernului, care ar putea oricand sa comita abuzuri. Din acest motiv, noul act normativ e privit cu ostilitate de organizatiile care lupta pentru libertatea presei.
Sursa: Antena3
Foto: 2space.net
Studiu: Apa de pe Luna provine de la comete... Sicilia: Muncitor roman mort, in urma unei explozii la o fabrica de artificii...