Parlamentul grec a adoptat noi masuri de austeritate

Proiectul de lege votat prevede o reducere a numarului de salariati in sectorul public, cresterea impozitelor si inghetarea contractelor colective, deschizand calea unei generalizari a reducerilor salariale in sectorul privat, la cererea creditorilor tarii, Uniunea Europeana si Fondul Monetar International.

La sfarsitul unui vot nominal, 154 de deputati ai PASOK, partidul socialist la putere, din cei 295 de deputati prezenti in Parlament au votat in favoarea acestui proiect de lege, dictat de creditorii tarii, UE si FMI.

Toate partidele de opozitie, 141 de deputati prezenti, au votat impotriva, in timp ce cinci deputati s-au abtinut. Numarul de deputati ai Parlamentului grec este de 300.

Un al doilea vot final asupra articolelor si intregului proiect de lege este prevazut joi seara. Acest proiect de lege prevede o reducere a numarului de salariati in sectorul public, cresterea impozitelor si inghetarea contractelor colective, deschizand calea unei generalizari a reducerilor salariale in sectorul privat, la cererea creditorilor tarii, Uniunea Europeana si Fondul Monetar International.

Peste 125.000 de persoane, potrivit politiei, si 200.000, potrivit sindicatelor, au manifestat miercuri contra acestui proiect de lege la Atena si in alte cateva orase ale tarii.

Pentru primul ministru grec Georgios Papandreou, adoptarea noilor masuri ce prevad somaj tehnic pentru mii de functionari, reduceri salariale in sectorul public si inghetarea conventiilor colective in intreprinderi este conditia pentru ca Grecia sa isi poata intari puterea de negociere duminica la summitul european.

Ministrul finantelor Evangelos Venizelos a calificat chiar acest summit drept "batalia bataliilor" pentru gasirea unei solutii la criza datoriilor in Europa.

Parteneri
Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.
Catine.ro
Ultimele știri