Piaţa în aer liber din Wuhan a jucat un rol în epidemia covid-19, afirmă OMS care se întreabă care a fost acest rol

Piaţa în aer liber de animale vii din Wuhan, în centrul Chinei, a jucat un rol în răspândirea noului coronavirus, însă este prea devreme să se spună în ce fel, a declarat vineri un reprezentant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează Reuters.

”Piaţa a jucat un rol, este clar. Dar ce rol?”, a declarat un expert OMS în securitatea sanitară a alimentelor, dr. Peter Ben Embarek.

”Nu ştim dacă era sursa sau un factor de amplificare sau dacă a fost doar o coincidenţă că anumite cazuri au fost depistate înăuntrul şi în jurul pieţei”, a elaborat el.

Este totodată posibil ca o persoană deja infectată de către un animal să fi contribuit la răspândirea virusului ducându-se în acea zonă, a mai declarat expertul ONUîntr-o conferinţă de presă la Geneva.

O mare majoritate a oamenilor de ştiinţă şi certcetătorilor sunt de acord că noul coronavirus este de origine animală şi că a apărut în piaţa în aer liber din Wuhan - închisă între timp - în care se dindeau carne proaspătă şi animale vii.

”Gazda intermediară” care a facilutat trasmiterea SARS-Cov-2 la om nu a fost încă identificată.

Această ipoteză este însă pusă la îndoială de către Statele Unite, care suspectează Laboratorul P4 din cadrulInstitutului de Virusologie din Wuhan că se află la originea pandemiei covid-19, apărută în acest oraş din centrul Chinei şi care a cuprins în întreaga lume.

Sursa : news.ro

Parteneri
Meghan Markle împlinește 40 de ani. Detalii mai puțin știute despre Ducesa de Sussex
Meghan Markle împlinește frumoasa vârstă de 40 de ani și pare mai fericită ca niciodată. Ducesa de Sussex are alături o familie frumoasă și multă dragoste primită din partea celor apropiați. Oamenii sunt nerăbdători să vadă cum își va serba aceasta aniversarea, mai ales că sursele au speculat faptul că Ducesa ar fi angajat un organizator de petreceri care a colaborat inclusiv cu celebra Oprah Winfrey.
Catine.ro
Ultimele știri