Antena Căutare

Piotr Verzilov şi Veronika Nikulşina de la Pussy Riot, arestaţi la un concert Scorpions la Moscova

Doi activişti din trupa punk contestatară Pussy Riot au fost arestaţi la Moscova de poliţie, la un concert al trupei rock germane Scorpions, marţi, a anunţat pe Twitter una dintre cele două persoane arestate, Piotr Verzilov, relatează AFP.

Verzilov a anunţat că a fost arestat de agenţi din cadrul unei brigăzi antiextremiste marţi, către ora locală 20.00 (19.00, ora României), în momentul în care sosea la concert împreună cu Veronika Nikulşina, colega sa de trupă, la invitaţia conducătorului trupei Scorpions.

El a postat pe Twitter o înregistrare video în care cei doi agenţi refuză să se identifice, aşa cum prevede legea.

Poliţia din Moscova nu a făcut vreun comentariu, potrivit agenţiei ruse de presă Interfax.

Veronika Nikulşina şi Piotr Verzilov se află între contestatarii arestaţi şi condamnaţi la o scurtă pedeapsă cu închisoarea, după ce au intrat pe un teren de fotbal în timpul Cupei Mondiale din Rusia, în iulie 2018, cu intenţia de a denunţa abuzuri comise de poliţia rusă.

Trupa Scorpions, al cărei mare hit ”Wind of Change” a simbolizat căderea Zidului Berlinului în 1989, a susţinut un concert la Moscova, la 30 de ani după ce a cântat în capitala rusă în epoca sovietică.

Sursa : news.ro

Juncker consideră nerealistă propunerea de campanie a lui Corbyn de a negocia un nou acord al Brexitului... Orice proces în vederea destituirii lui Trump în urma unui ”impeachment” este sortit eşecului, consideră Mitch McConnel...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x