Antena Căutare

Povestea unei romance spulberate pe o trecere de pietoni din New York ar putea schimba legea in SUA

Povestea tragica a unei romance, spulberata pe o trecere de pietoni din New York, ar putea schimba legea in Statele Unite. Familia si apropiatii tinerei au initiat o campanie mediatica si cer ca soferii neatenti sa nu mai fie lasati sa scape basma curata.

In New York, daca un sofer loveste si omoara un pieton pe trecere, chiar si pe culoarea verde a semaforului pentru pieton , are sanse mari sa scape basma curata. Aceasta aberatie este scoasa in evidenta de New York Times, care a investigat problema traficului in metropola, pornind de la uciderea romancei Roxana Sorina Buta, de 21 de ani.

Pe data de 24 mai , Roxana a fost strivita de un camion, in timp ce traversa pe trecerea de pietoni, pe culoarea verde a semaforului. Incidentul a fost surprins de o camera de luat vederi. Soferul nu a oprit camionul si si-a continuat drumul, fugind de la locul accidentului. Dupa cateva zile barbatul a fost identificat, dar sunt sanse mari sa scape fara a fi acuzat de autoritati. Ar putea intampina probleme doar din pricina procesului pe care l-a intentat mama victimei.

Prin urmare, prietenii Roxanei au decis sa protesteze, pichetand, periodic, intersectia in care s-a produs accidentul, unde au amenajat un memento, cu flori, fotografia romancei, un panou cu povestea accidentului.

Sansele de a fi bagati in seama sunt insa mici, atata timp cat oficialii nu dau deloc semne ca isi doresc o inasprire a legislatiei, o cercetare mai minutioasa a accidentelor rutiere si o sanctionare mai aspra a soferilor iresponsabili. Statisticile oficiale arata ca din 3.000 de accidente grave, dar fara morti, produse anul trecut, doar 63 au fost investigate de politisti. Conform procedurilor din statul american New York, investigatiile demareaza doar atunci cand victima este pe moarte sau decedeaza. De asemenea, in New York, soferul nu este incriminabil, explicatia „nu am vazut persoana traversand” fiind acceptata de instante si folosita ca argument pentru achitarea soferilor respectivi.

Un reporter al New York Times a facut un experiment simplu: observand intersectia in care a fost ucisa Roxana, a numarat, in decursul a doar 25 de minute, 4 accidente evitate la limita de soferii care taie calea pietonilor. In acelasi interval de timp, 17 vehicule au trecut pe trecerea de pietoni la culoarea rosie a semaforului.

Adulter mortal: Un ministru japonez s-a sinucis inaintea dezvaluirii unei legaturi extraconjugale... Mii de masini au fost abandonate in depozitele din Grecia din cauza crizei!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x