- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Procedura a fost realizată de către o echipă de medici de la Școala de medicină a Universității din Maryland, în cadrul unor teste clinice care au ca scop rezolvarea unor traumatisme care pot provoca decesul.
Tehnica este numită în mod oficial resuscitare și conservare de urgență și a fost efectuată pe pacienți care au ajuns la Centrul Medical al Universității din Maryland, Baltimore, cu traume acute, cum ar fi rănile provocate prin împușcare sau înjunghiere, sau persoane care au suferit un infarct și au pierdut peste jumătate din cantitatea de sânge din organism.
Procesul implică răcirea rapidă a creierului până la temperaturi între 10 şi 15 grade Celsius. Se face prin înlocuirea sângelui cu o soluţie salină rece ca gheaţa, iar activitatea cerebrală este oprită aproape în totalitate. Ulterior, pacienții sunt deconectați de la sistemul de răcire, iar în mod normal ar fi considerați decedați, sunt mutați în sala de operație, iar medicii au la dispoziție două ore pentru a-i opera. După terminarea intervenției, corpul pacientului este reîncălzit, iar inima reconectată.
Rezultatele acestor teste clinice vor fi publice la sfârșitul anului 2020 și au fost aprobate de Administrația pentru alimente și medicamente din Statele Unite ale Americii.