Antena Căutare

Premierul canadian Justin Trudeau vrea să interzică importurile de ţiţei din Rusia: „Putin a făcut o mare greșeală”

Premierul Canadei Justin Trudeau a făcut un anunț important luni cu privire la guvernul lui Vladimir Putin. Acesta a decis ca toate importurile de țiței din Rusia să fie interzise, la scurt timp de la invazia rusă din Ucraina.

cladimir-putin-și-justin-trudeau Galerie
Premierul Canadei Justin Trudeau a făcut un anunț important luni cu privire la guvernul lui Vladimir Putin. | Getty & Profimedia

Canada a luat decizia de a interzice toate importurile de țiței din Rusia, după ce Vladimir Putin a declarat război împotriva Ucrainei. Premierul canadei Justin Trudeau consideră că guverul lui Vladimir Putin a câștigat foarte mult din industria de țitei. Această decizie importantă reprezintă o nouă lovitură pentru economia Rusiei.

„Acest sector reprezintă mai mult de o treime din veniturile bugetului federal rus. Deşi Canada a importat doar cantităţi foarte limitate în ultimii ani, această măsură transmite un mesaj puternic”, a declarat şeful guvernului canadian, relatează AFP, citată de digi24.ro.

Canada a importat 17.870 de barili de ţiţei rusesc pe zi în anul 2019. Conform guvernului Canadei, aproximativ 2.6 din din totalul importurilor de petrol ale țării au fost transportate Rusiei.

Ce ajutor primește Ucraina din partea Canadei

În cele șase zile de război, Ucraina a primit ajutor din partea mai mult state printre care se numără și Canada. Ministrul forţelor armate, Anita Anand, a mărturisit luni că mai multe ajutoare au fost trimise către Ucraina.

Mai multe arme, inclusiv arme antitanc au fost livrate către țara condusă de Volodimir Zelenski pentru a ajuta la înfrangerea inamicilor.

Citește și: Motivul pentru care soldații ucraineni îşi ung gloanţele cu grăsime de porc pentru a le folosi în lupta cu cecenii

„Am văzut în ultimele zile că Putin a făcut o mare greşeală. S-a gândit că va fi uşor să cucerească Ucraina şi să-i captureze capitala. El a crezut că Occidentul va fi divizat şi a crezut că a plănuit toate sancţiunile pe care urma să le instituim. S-a înşelat în privinţa ambelor aspecte”, a declarat premierul Canadei, Justin Trudeau.

Ce sancțiuni va primi Rusia pentru declanșarea războiului din Ucraina

Rusia a primit sancțiuni economice dure la scurt timp de declanșarea războiului din Ucraina. Luni, Elveția a luat decizia de a bloca toate conturile rușilor împlicate în conflictul din țara vecină.

De asemenea, se ia în calcul ca Rusia să fie exclusă din sistemul de plăți bancare SWIFT, lucru care va afecta economia țării. Sistemul SWIFT juca un rol important în exporturile de petrol și gaze.

Citește și: Oleg Deripaska și Mihail Fridman, doi miliardari din Rusia și aliați ai lui Vladimir Putin,transmit mesaje de pace. Ce se întâmplă

„A început războiul, dar banii s-au terminat înainte ca războiul să se termine”, a declarat Serghei Aleksașenko, fostul director al Băncii Centrale a Moscovei, conform sursei citate mai sus.

Sancțiunile pe care Rusia le va primi din partea occidentului va afecta cea mai mare parte a economiei, în mod special exporturile de metale, petrol și cereale.

Klaus Iohannis, noi detalii despre implicarea României în ajutorul ucrainenilor. Ce le-a transmis liderilor globali... Povestea ucrainencei Olena Kurilo, grav rănită în războiul ruso-ucrainean. Mesajul fiicei sale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x