Antena Căutare

Presa internationala: Demisia lui Vasile Blaga, in contextul celor mai brutale masuri de austeritate din Europa

Presa straina comenteaza decizia ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, de a demisiona dupa protestul politistilor in fata Palatului Cotroceni, evidentiind dificultatea aplicarii masurilor de austeritate.

"Ministrul roman de Interne, Vasile Blaga, si-a anuntat demisia luni, la trei zile dupa o manifestatie «ilegala» a 5.000 de politisti, care au scandat injurii la adresa presedintelui Traian Basescu", noteaza AFP.

"Demisia lui Vasile Blaga evidentiaza dificultatea aplicarii reformelor necesare pentru primirea transelor de la FMI. De altfel, Curtea Suprema risca sa blocheze reforma pensiilor. Romania, care a obtinut un ajutor de 20 de miliarde de euro, trebuie sa reduca deficitul bugetar de la 4,4 la 3 la suta pana in 2012", explica Reuters.

"Ministrul roman de Interne a demisionat in urma protestelor la care au participat mii de politisti, intr-un nou test privind capacitatea Guvernului de a aplica unele dintre cele mai brutale masuri de austeritate din Europa", comenteaza Financial Times.

"Guvernul roman se confrunta cu o criza - ministrul de Interne a demisionat, opozitia cere ca primul-ministru sa i se alature, iar sefii politiei participa la discutii cu presedintele", scrie Associated Press. "Haosul de luni dimineata este o noua consecinta a taierilor de salarii si masurilor de austeritate pe care Guvernul le-a luat pentru reducerea deficitului, in contextul recesiunii puternice", adauga AP.

"Ministrul roman de Interne, Vasile Blaga, a decis sa demisioneze dupa ce presa a relatat ca a refuzat cererea presedintelui de sanctionare a organizatorilor marsului de protest al politistilor", comenteaza Euronews.

"Vasile Blaga a demisionat luni, la trei zile dupa ce mii de politisti s-au adunat in fata palatului prezidential pentru a protesta fata de reducerea salariilor cu 25 la suta", relateaza postul de televiziune CNN.

"Ministrul roman de Interne a demisionat in contextul in care protestele fata de reducerea salariilor bugetarilor testeaza vointa premierului Emil Boc de continuare a masurilor de austeritate pe fondul eforturilor de inlaturare a Cabinetului pe care il conduce", remarca agentia Bloomberg.

Bulgaria fixeaza TVA unic de 9% pentru turism... Fatmir Sejdiu a demisionat din functia de presedinte al Kosovo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x