Antena Căutare

Presedintele SUA catre Iran: Fereastra diplomatiei se micsoreaza

Tensiunile intre Statele Unite si Iran, pe marginea programului nuclear al Teheranului, sunt in crestere. Presedintele Barack Obama a transmis Iranului ca "fereastra" diplomatiei este pe cale sa se "micsoreze".

"Vom face totul pentru a gasi o rezolvare diplomatica dar in final trebuie sa avem pe cineva la celalalt capat al mesei care sa trateze cu seriozitate si sper ca regimul iranian intelege acest lucru", a declarat Barack Obama, adaugand ca noua serie de sanctiuni impotriva Iranului va incepe "sa isi faca resimtite efectele din aceasta vara".

Pe de alta parte, cu cateva zile in urma Obama a declarat ca nu exclude recursul la forta ca ultima varianta, dar privilegiaza calea diplomatica si sanctiunile pentru a descuraja Iranul sa avanseze catre obtinerea armei nucleare.

Iar miercuri, secretarul de stat american, Hillary Clinton, i-a solicitat sefului diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, sa informeze Iranul ca negocierile cu marile puteri prevazute in aprilie reprezinta "ultima sansa" a Teheranului de a evita un razboi.

Foto: Intactimages / EPA

Atentat cu bomba in Afghanistan. Patru femei si doi copii si-au pierdut viata... Cutremur cu magnitudinea de 6,4 in Papua Noua Guinee...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x