Antena Căutare

Republica Moldova: Marian Lupu, presedinte al Parlamentului si sef interimar al statului. Vlad Filat, premier

Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a fost desemnat prim-ministru al Republicii. Decretul de numire va fi semnat in cursul zilei de vineri. La randul sau, Marian Lupu, liderul Partidului Democrat, a devenit presedinte al Parlamentului, dar si presedinte interimar al statului.


Marian Lupu a fost singurul candidat la functia de presedinte al Parlamentului. Pentru acesta au votat 57 dintre cei 101 deputati noi alesi, adica toti membri Aliantei pentru Integrare Europeana, reconstituita joi. Comunistii nu au participat la vot.

Democratii, liberalii si liberal democratii au hotarat sa reia calea europeana inceputa cu un an in urma si au refacut coalitia de centru dreapta.

Acordul de constituire a Aliantei pentru Integrare Europeana-2 contine mai multe prioritati asumate de noua guvernare. Potrivit prim-vicepresedintelui PLDM, Mihai Godea, citat de jurnal.md, printre cele mai importante obiective se numara: integrarea europeana, reintregirea republicii, politica externa eficienta si echilibrata, reforma justitiei si suprematia legii, relansarea economica, combaterea saraciei si a coruptiei si promovarea descentralizarii.

Noua Zeelanda a intrat in 2011... VIDEO! China: Au sarit in gol ca sa se salveze din calea flacarilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x