În 76 de zile, de la 10 ianuarie, s-a ajuns la 500.000 de cazuri - o cifră care s-a dublat în numai opt zile.
Statele Unite înregistrează numai ele 240.000 de infectări, Europa înregostrează peste jumătate din total, 100.000 de cazuri au fost semnalate în Asia de Est, iar 80.000 în Orientul Mijlociu.
În Franţa, peste 1.300 de decese au fost înregistrate joi în spitale şi azile de bătrâni (établissement d'hébergement pour personnes âgées dépendantes, Ehpad), ale căror bilanţuri nu erau luate în considerare până acum, ceea ce creşte bilanţul la 5.387 de morţi.
”La sfârşitul săptămânii sau în cursul weekendului, vom începe să avem impactul (izolării) asupra internărilor la spital, la reanimare mai ales”, a declarat directorul general al sănătăţii Jérôme Salomon.
Spania a depăşit pragul de 10.000 de morţi, iar Italia - care înregistrează aproape o treime din bilanţul mondial - se apropie de 14.000 de morţi.
Numărul zilnic de decese în aceste două ţări este însă în scădere, ceea ce pare să anunţe o stabilizare a epidemiei.
Aceeaşi evoluţie s-a observat în Iran.
Aproximativ 20% dintre pacienţii atinşi s-au vindecat - iar 93,8% dintre ei se află în China, unde vârful epidemiei a fost atins către jumătatea lui februarie.
Sursa : news.ro
Expertul chinez care a descoperit virusul SARS face predicții optimiste despre pandemie! „Se va întâmpla până la finalul... Premierul italian îndeamnă UE să fie ”mai ambiţioasă, unită şi curajoasă” răspunzând scuzelor prezentate de preşedinta C...