Antena Căutare

Romania condamna ferm actiunile agresive ale Siriei impotriva Turciei

Ministerul roman al Afacerilor Externe a condamnat "ferm actiunile agresive ale Siriei impotriva Turciei din 3 octombrie 2012, care pun in pericol securitatea regionala si a NATO, reprezentand o incalcare grava a normelor de drept international".

Potrivit unui comunicat al MAE, "in calitate de membru NATO si in spiritul Parteneriatului Strategic bilateral, Romania manifesta intreaga sa solidaritate cu Turcia si poporul turc, exprimand compasiune fata de victime si familiile lor". De asemenea, MAE precizeaza ca "Romania a sprijinit adoptarea declaratiei Consiliului Nord-Atlantic din 3 octombrie 2012, solicitand incetarea imediata a oricaror actiuni agresive impotriva unui Aliat".

NATO a indemnat miercuri seara Siria sa "puna capat incalcarii flagrante a dreptului international", dupa o reuniune de urgenta la Bruxelles, convocata la solicitarea Turciei, care a invocat articolul 4, in urma unui tir de obuze provenind din Siria care a ucis cinci civili in Turcia, relateaza AFP.

Potrivit autoritatilor turce, mai multe obuze au lovit un mic sat turc, Akçakale, situat chiar in fata postului de frontiera sirian de la Tall al-Abyad, care a fost recent teatrul unor confruntari armate intre trupele loiale presedintelui sirian Bashar al-Assad si rebeli din cadrul Armatei Siriene Libere (ASL). Conform ultimului bilant comunicat de catre guvernatorul provinciei, Celalettin Guvenc, acest bombardament a distrus o casa din sat si a ucis cinci persoane, inclusiv o mama si cei trei copii ai acesteia. Alte zece persoane au fost ranite, dintre care doua foarte grav.

Armata turca a bombardat, din nou, joi dimineata, pozitiile armatei siriene de la frontiera dintre cele doua tari, ca raspuns la tirurile siriene de obuz care au ucis miercuri cinci civili turci intr-o localitate de la granita, a declarat pentru AFP o sursa din domeniul securitatii. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anuntat ca in urma tirurilor din noaptea miercuri spre joi "mai multi soldati sirieni" au fost ucisi.

Prezidentiale in SUA: Obama vs. Romney - Prima confruntare... Drama in China: 18 elevi ingropati de vii, in urma unei alunecari de teren ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x