De asemenea, persoanele care poseda astfel de documente, in format digital, le pot trimite la o adresa indicata pe site.
Arhiva "Europeana Collections 1914 - 1918" este alcatuita din colectii provenind de la zece biblioteci din opt state care s-au aflat in centrul conflictului, initiatori sI coordonatori ai proiectului fiind Oxford University, Biblioteca Nationala Germana sI Arhiva Digitala Europeana. Din pacate, nicio institutie din Romania nu este trecuta pe lista partenerilor proiectului, acolo unde se regasesc Biblioteca Nationala a Frantei, Biblioteca Nationala Universitara din Strasbourg, bibliotecile nationale centrale din Roma si Florenta, Biblioteca regala din Belgia, Biblioteca regala din Danemarca, Biblioteca nationala a Austriei si Biblioteca nationala a Serbiei.
La sectiunea "explore" de pe site pot fi cautate documente deja incarcate: carti, ziare, jurnale de transee, manuscrise, corespondenta de razboi, fotografii, afise, harti, manifeste de propaganda, lucrari religioase, medalii si monede etc.
Noua arhiva va evidentia "importanta pe care Primul Razboi Mondial a avut-o in elaborarea unei identitati europene comune", se arata intr-un comunicat emis ieri de coordonatoroii proiectului.
Depasind cu mult cadrul istoriei militare traditionale, aceste documente vor aduce noi lamuriri asupra istoriei sociale, a vietii cotidiene, culturale si artistice din anii de razboi.
Citeste si Jurnalul!
VIDEO! Un roman a spart casa unui politician in Spania... Strategia lui Merkel, un pericol pentru Uniunea Europeana...