Antena Căutare

Rusia interzice accesul în ţară al străinilor, închide şcoli şi limitează evenimentele publice

Rusia a interzis luni accesul în ţară al străinilor, a închis şcolile şi a limitat evenimentele publice din Moscova, în încercarea de a limita extinderea coronavirusului, transmite Reuters.

Interdicţia referitoare la intrarea în Rusia a cetăţenilor străini va fi aplicată în perioada 18 martie-1 mai, diplomaţii, personalul navigant al avioanelor şi alte categorii urmând să fie exceptaţi, potrivit guvernului.

Primarul din Moscova, Serghei Sobianin, a interzis toate evenimentele în aer liber şi a limitat evenimentele din spaţii închise la o participare de 50 de persoane, până pe 10 aprilie, a anunţat acesta pe site-ul personal. El a explicat că este nevoie de întărirea măsurilor de carantină.

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus din Rusia a crescut luni la 93, de la 63 în ziua precedentă, dar nu au fost raportate decese.

Rusia a mai anunţat că începând de luni a anulat toate evenimentele sportive, în timp ce ministrul Sportului, Oleg Matytsin, a ordonat tuturor instituţiilor educaţionale şi ştiinţifice aflate sub jurisdicţia departamentului, să întărească măsurile sanitare şi preventive împotriva răspândirii coronavirusului.

La Moscova, Sobianin a spus că toate şcolile de stat, şcolile sportive şi alte instituţii educaţionale din oraş vor fi închise între 21 martie şi 12 aprilie.

Sursa : news.ro

Marile companii de internet promit să lupte împotriva dezinformărilor legate de coronavirus... Pandemia la nivel global - UE închide frontierele, adunările în lăcaşe de cult, interzise în Turcia şi Germania; 7.007 d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x