Antena Căutare

Rușii au o rachetă care poate distruge o țară întreagă

Scutul antirachetă probabil că nu ar fi o mare problemă pentru noua tehnologie rusească

Scutul antirachetă probabil că nu ar fi o mare problemă pentru noua tehnologie rusească.

Economia Rusiei a fost lovită grav de sancțiunile impuse asupra țării în urma anexării peninsulei Crimeea și a războiului din estul Ucrainei, însă asta nu a determinat autoritățile să acorde o importanță redusă efortului de modernizare a forțelor armate. Ce-i drept, unii experți ar spune că este nevoie de un echilibru în lume, iar atât timp cât Rusia, Statele Unite și (probabil) China rămân superputeri militare, sunt șanse mici să avem un conflict militar de proporții în viitor.

Însă o rachetă nucleară care poate distruge o țară întreagă (nu, nu exagerăm), pare un pic prea mult pentru ziua de azi. Este vorba, mai exact, despre RS-28 Sarmat, o rachetă balistică intercontinentală care ar urma să ia locul actualului R-36M2 Voevoda, acestuia din urmă fiindu-i atribuit numele de cod ”Satan” de către NATO. De ce reprezintă racheta Sarmat un element îngrijorător? Din cauza încărcăturii pe care o poate avea.

Află când vor testa rușii racheta care ne-ar putea rade de pe fața planetei.

Sinucidere în direct pe Periscope: s-a aruncat în fața trenului... Gafa MONUMENTALĂ a unei mari televiziuni! Au încurcat invitatul cu o persoană venită la un interviu de angajare. Reacții...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x