S-a dat lege! Părinții nu mai au voie să își boteze copiii cu aceste nume

Parlamentul tadjik a adoptat o lege care interzice părinților să își boteze copiii cu nume de obiecte sau animale sau care sunt "străine culturii și tradițiilor" din Tadjikistan. 

Parlamentul tadjik a adoptat o lege care interzice părinților să își boteze copiii cu nume de obiecte sau animale sau care sunt "străine culturii și tradițiilor" din Tadjikistan.

"Nu vom mai înregistra nume străine sau care aduc atingere onoarei și demnității", a declarat ministrul tadjik al justiției, Sokmurod Rustam.

Astfel, va exista o listă cu 10.000 de prenume, din care părinții își pot alege. Presedintele Tadjikistanului, Emomali Rahmon, criticase anterior alegerea unor nume "triste sau înspăimântătoare" pentru copii, precum "Lup", "Secure" sau "Mătura".

În 2007, el și-a schimbat numele de familie rusesc din Rahmonov in Rahmon, din respect față de tradițiile ancestrale ale fostei republici sovietice din Asia Centrală.

Parteneri
Rulouri cu scorțișoară. Rețeta celebrelor cinnamon rolls
Dacă nu ai încercat încă rețeta de rulouri cu scorțișoară, o poți pune pe listă pentru a o prepara într-un weekend. Rețeta celebrelor cinnamon rolls este ușor de preparat, rulourile sunt delicioase și le vei adora de la prima degustare. Rulourile cu scorțișoară pot fi savurate simple sau alături de cafea, de un ceai aromat sau o cană cu lapte.
Catine.ro
Ultimele știri