Antena Căutare

Să nu ne uităm eroii: povestea ROMÂNULUI SFINȚESCU, patronul care și-a apărat acum un an clienții de furia teroriștilor. Paris a devenit atunci „capitala însângerată”

Acum un an, în timpul atacurilor teroriste de la Paris, un patron român și-a pus viața în pericol. Modul în care și-a apărat clienții a impresionat o lume întreagă, iar Nicolas Sfințescu a devenit un erou, deși nu și-a dorit să epateze cu nimic, ci doar a acționat așa cum i s-a părut firesc.

Acum un an, în timpul atacurilor teroriste de la Paris, un patron român și-a pus viața în pericol. Modul în care și-a apărat clienții a impresionat o lume întreagă, iar Nicolas Sfințescu a devenit un erou, deși nu și-a dorit să epateze cu nimic, ci doar a acționat așa cum i s-a părut firesc.

Nicolas Sfințescu este patronul restaurantului L’Amare, situat vis-a-vis de La Cosa Nostra, unul dintre localurile asupra cărora teroriștii au dechis focul în seara de 13 noiembrie 2015. Cel puțin 5 persoane care se aflau în restaurant la ora atacului au murit.


Când a auzit primele împușcături, Nicolae le-a spus imediat clienților din local să se ascundă sub mese și în spatele barului.

„Le-am spus: treceți toți sub mese și in spatele barului. Am așteptat încă 10 minute înainte să ne ridicăm în picioare. Apoi, câțiva oameni s-au dus să vadă ce s-a întâmplat. N-am vrut să mă duc pentru că nu am vrut să văd oamenii morți”, a povestit Nicolas Sfințescu pentru BBC.



Când unii dintre clienți au vrut să iasă, patronul localului le-a cerut să intre din nou înăuntru. Încă nu se știa unde se află atacatorul.

I-a luat pe toți „acasă”

Sfințescu a decis rapid să îi mute pe toți în apartamentul său, situat chiar deasupra localului. Cei 20 de clienți l-au urmat, iar Nicolas le-a dat de mâncare și câteva sticle de vin. Toți au stat acolo până în jurul orei 4 dimineața, când poliția le-a comunicat că pot ieși.

Abia atunci au realizat cu toți ce se întâmplase între timp. Pe jos era sânge și se puteau observa ușor urmele de gloanțe în ferestrele restaurantului vecin, la Cosa Nostra.

132 de persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 350 au fost rănite în cele mai grave atacuri din istoria post-belică a Franţei. Doi români şi-au pierdut viaţa în evenimentele tragice de la Paris. Alţi doi compatrioţi au fost răniţi. Atentatele au fost revendicate de gruparea teroristă Stat Islamic. Atentatele au fost puse la cale de trei grupuri de teroriști, extrem de bine coordonate.

Surse: greatnews/ bbc/ observator.tv

Donald Trump vrea să expulzeze din SUA 3 milioane de imigranți ilegali... Nimănui nu îi vine să creadă. Ce salariu a cerut Donald Trump pentru funcţia de preşedinte a SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x