Antena Căutare

SCANDALOS! Pe coperta revistei Rolling Stone apare fotografia lui Djohar Tarnaev

Revista Rolling Stone provoaca proteste pe Internet, dupa ce pe coperta acesteia a aparut o fotografie a lui Djohar Tarnaev, prespusul autor la atentatului de la Maratonul din Boston.

Decizia revistei americane de a pune pe coperta fotografia lui Tarnaev a generat o serie de proteste pe Internet. Poza este una pe care Tarnaev si-a realizat-o singur cu telefonul mobil si pe care a postat-o online, aceasta fiind preluata de numeroase publicatii dupa atac, informeaza CNN.

Ciudat este ca, in mod normal, coperta Rolling Stone este rezervata in general starurilor rock si celebritatilor. In plus, fotografia este insotita de urmatorul text: "Atacatorul. Cum un elev popular, promitator a fost condus la esec de familia sa, a alunecat in islamul radical si a devenit un monstru".

"O, ia uitati, revista Rolling Stone lauda terorismul. Incredibil", comenteaza Adrienne Graham pe pagina de Facebook. "Nu voi mai cumpara acest numar sau orice alt numar". Celelalte comentarii sunt in aceeasi nota. Revista sustine ca articolul in sine este o relatare documentata despre suspect. Printre dezvaluiri se afla aceea ca un apel public lansat de fostul sau antrenor de lupte l-ar fi convins in cele din urma pe Tarnaev sa se predea atunci cand politia a inconjurat barca in care se ascundea.

Editia controversata va fi pus in vanzare pe data de 3 august, dar mesajul de pe Facebook al revistei in care este prezentata coperta stransese peste 4.700 de comentarii pana miercuri dimineata. De asmenea, coperta a atras comentarii si din partea miscarii "Free Johar", care subliniaza, pe Twitter, ca acesta este nevinovat pana nu i se va dovedi vinovatia. Desi CNN a incercat sa contacteze revista pentru comentarii, nu a primit niciun raspuns.

Atentatul de la Maratonul din Boston a avut loc luni, 15 aprilie 2013, ora locala 14:45, cand doua bombe au fost detonate in apropierea liniei de sosire. Cele doua explozii s-au produs aproape simultan la o distanta 15 - 20 metri una de cealalta, trei persoane au decedat, iar alte 183 au fost ranite.


Kremlin-ul se intoarce la masini de scris, din motive de securitate... Brazilia: Sculptura de nisip, in cinstea vizitei Papei Francisc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x