Articolele de pe primele pagini ale ediţiilor de luni ale marilor publicaţii australiene au fost acoperite cu tuş negru, parte a unei campanii prin care se cere Guvernului să asigure o mai bună protecţie a libertăţii presei.
Pe prima pagină a fiecărei publicații a fost ilustrat un document guvernamental acoperit cu tuș negru.
După greșeala făcută de Guvernul australian în luna iunie, atunci când sediul unui radiodifuzor public, ABC, și locuința unui reporter al companiei News Corp au fost percheziționate în căutarea unor documente guvernamentale divulgate ilegal, un număr de 19 organizații de media și uniuni de jurnaliști și-au unit forțele pentru campania "Ai dreptul de a ști". Coaliția media spune că, în ultimii 20 de ani, peste 60 de legi noi au fost instituite.
Protestul este îndreptat către legile de securitate naţională despre care jurnaliştii spun că au limitat scrierea de articole şi au creat o „cultură a secretului” în Australia.
Guvernul a spus că sprijină libertatea presei, dar „nimeni nu este mai presus de lege”.
În luna iunie, poliţia a făcut percheziţii la sediul Australian Broadcasting Corporation (ABC) şi în casa unui jurnalist News Corp Australia, fapt care a stârnit un puternic val de critici.
Organizaţiile media au spus că raziile au fost efectuate în urma unor articole care s-au bazat pe informaţii venite de la avertizori. Într-un articol erau făcute acuzaţii privind crime de război, iar altul conţinea detalii despre o posibilă încercare a unei agenţii guvernamentale de a spiona cetăţenii australieni.
Boris Johnson subliniază că Londra va ieşi din UE la 31 octombrie... Compania aeriană Qantas a testat cel mai lung zbor fără oprire din lume, între New York şi Sydney...