Căutare Live

Semnal de alarmă în Australia. Ziare editate cu texte acoperite de tuș negru

Articolele de pe primele pagini ale ediţiilor de luni ale marilor publicaţii australiene au fost acoperite cu tuş negru, parte a unei campanii prin care se cere Guvernului să asigure o mai bună protecţie a libertăţii presei.

Articolele de pe primele pagini ale ediţiilor de luni ale marilor publicaţii australiene au fost acoperite cu tuş negru, parte a unei campanii prin care se cere Guvernului să asigure o mai bună protecţie a libertăţii presei.

Pe prima pagină a fiecărei publicații a fost ilustrat un document guvernamental acoperit cu tuș negru.

După greșeala făcută de Guvernul australian în luna iunie, atunci când sediul unui radiodifuzor public, ABC, și locuința unui reporter al companiei News Corp au fost percheziționate în căutarea unor documente guvernamentale divulgate ilegal, un număr de 19 organizații de media și uniuni de jurnaliști și-au unit forțele pentru campania "Ai dreptul de a ști". Coaliția media spune că, în ultimii 20 de ani, peste 60 de legi noi au fost instituite.

Protestul este îndreptat către legile de securitate naţională despre care jurnaliştii spun că au limitat scrierea de articole şi au creat o „cultură a secretului” în Australia.

Guvernul a spus că sprijină libertatea presei, dar „nimeni nu este mai presus de lege”.

În luna iunie, poliţia a făcut percheziţii la sediul Australian Broadcasting Corporation (ABC) şi în casa unui jurnalist News Corp Australia, fapt care a stârnit un puternic val de critici.

Organizaţiile media au spus că raziile au fost efectuate în urma unor articole care s-au bazat pe informaţii venite de la avertizori. Într-un articol erau făcute acuzaţii privind crime de război, iar altul conţinea detalii despre o posibilă încercare a unei agenţii guvernamentale de a spiona cetăţenii australieni.

VIDEO - Mireasă lovită cu bestialitate în ziua nunții de către soț! Femeia a căzut pe spate de la lovitura puternică... Boris Johnson subliniază că Londra va ieşi din UE la 31 octombrie...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri