Antena Căutare

Sondaj: Basarabia, o necunoscuta pentru majoritatea romanilor

Republica Moldova ramane un taram necunoscut pentru 82 la suta din romani, arata rezultatele studiului "Republica Moldova in constiinta publica romaneasca”, publicat de Fundatia Soros.

74% dintre romani resping existenta unei limbi moldovenesti si totodata, fiecare al doilea roman afirma ca ii place foarte mult felul in care vorbesc basarabenii. Nu mai putin de 82% dintre romani spun ca sunt foarte putin sau deloc informati cu privire la Republica Moldova, iar 74% dintre cei chestionati nu stiu despre ce este vorba cand sunt intrebati de Transnistria.

Fiecare al cincilea roman ii considera pe moldoveni oameni harnici, si doar 17% ii considera toleranti, uniti si pasnici. Sprijinul financiar acordat Moldovei de catre autoritatile romane este perceput pozitiv de fiecare a doilea roman, chiar daca Romania trece printr-o perioada de austeritate bugetara si framantari sociale. De asemenea, 62% dintre romani sunt de acord cu facilitarea procedurii de redobandire a cetateniei romane de catre basarabeni.

Citeste si Jurnalul!

Un slovac ce voia sa fie canibal a fost arestat... Cel mai elegant oaspete de la Nunta Regala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x