Antena Căutare

Alertă! Spania anunță că testele pentru identificarea COVID-19 venite din China NU funcționează

Spania a declarat că a constatat că testele rapide folosite pentru identificarea infectării cu coronavirus, achiziționate din China, nu au identificat în mod constant cazurile pozitive și le vor returna producătorului.

Alertă! Spania anunță că testele pentru identificarea COVID-19 venite din China NU funcționează Galerie
Alertă! Spania anunță că testele pentru identificarea COVID-19 venite din China NU funcționează | Edit

Spania are acum peste 4.000 de decese provocate de coronavirus, a doua dintre cele mai afectate țări din Europa.

Doar unul din trei teste funcționează!

Eroarea a fost descoperită imediat întrucât Spania se află într-o stare gravă fiind a doua țară cu cel mai mare focar de coronavirus din lume, a doua după Italia. Studiile făcute pe testele efectuate în Spania au descoperit că au o sensibilitate de doar 30%, ceea ce înseamnă că acestea identifică corect persoanele cu virusul doar într-o mică proporție, au declarat surse pentru ziarul spaniol El País.

Sursele respective au declarat ziarului că testele ar trebui să aibă o sensibilitate mai mare de 80%. Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor afirmă că testele rapide pentru gripă trebuie să aibă o sensibilitate de 80%.

Guvernul chinez se scuză și spune că firma de unde au cumpărat spaniolii nu are licență


Ziarul spaniol El País a raportat că microbiologii au descoperit că testele achiziționate de la o companie chineză numită Bioeasy ar putea identifica corect cazurile de virus doar 30%.



Ambasada Chinei în Spania a declarat că testele Bioeasy nu fac parte din donațiile medicale ale Chinei și că firma nu are licență pentru a-și vinde produsele.

Testele rapide pot obține un rezultat în câteva minute, dar sunt, în general, mai puțin precise decât alte teste. Numeroase companii din întreaga lume le produc.



Lucrătorii din domeniul sănătății trebuie să folosească alte teste care durează mai mult pentru a da un rezultat.

Fernando Simón, directorul centrului de coordonare a situațiilor de urgență în domeniul sănătății din Spania, a declarat joi că Spania a verificat 9.000 din teste și a constatat că rezultatele lor nu sunt suficient de consistente și au decis să le returneze.

Se pare că această situație care produce întârzieri vor dăuna mai mult eforturilor Spaniei de a încetini efectul virusului ucigaș, care a luat peste 4.000 de vieți într-un timp foarte scurt.

Testele au fost făcute de o companie chineză de biotehnologie numită Bioeasy, a informat El País. Alte țări, inclusiv Georgia, au cumpărat testele companiei.

Ambasada Chinei în Spania a declarat joi pe Twitter că materialele medicale pe care le-a donat China altor țări nu includeau produse Bioeasy.

Acesta a spus că Ministerul Comerțului Chinez a oferit Spaniei o listă de producători și că Bioeasy nu se numără printre aceștia, adăugând că nu i s-a acordat o licență de la Administrația Națională a Produselor Medicale din China pentru a-și vinde produsele.

Coronavirus. Italia depășește 80.000 de cazuri, după o nouă zi infernală... Coronavirus în Marea Britanie. Record de morți în ultimele 24 de ore, din cauza COVID-19...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x