Antena Căutare

Statele Unite ale Americii au comemorat victimele atentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001

Statele Unite au comemorat, ieri, cele aproape 3000 de victime ale atentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001. In acea zi tragica, turnurile gemene de la World Trade Center au fost doborate de avioane deturnate de teroristii retelei al-Qaida. Un alt avion a lovit Pentagonul, iar cel de-al patrulea s-a prabusit in Pennsylvania. In toate aceste locuri au avut loc ceremonii memoriale. Ca in fiecare zi de 11 septembrie din ultimii 12 ani, pe locul fostelor Turnuri Gemene, viata a parut sa se opreasca la ora atacurilor ucigase. Sute de oameni, intre care rude ale victimelor, au pastrat un moment de reculegere in amintirea celor disparuti.

La aceeasi ora, presedintele Barack Obama, vicepresedintele Joe Biden si sotiile lor au comemorat si ei victimele, in fata Casei Albe.

Presedintele a plecat, apoi, la Pentagon, unde a depus o coroana de flori si a stat de vorba cu rude ale celor ucisi atunci cand cladirea a fost lovita de avionul deturnat de teroristi.

In discursul sau, Barack Obama a elogiat curajul si puterea intregii natiuni de a merge mai departe dupa tragedia de la 11 septembrie.

"Fie ca noi sa avem puterea de a face fata amenintarilor care persista, chiar si diferite de cele de acum 12 ani, si, cat timp se mai doreste sa ne fie atacati cetatenii, sa ramanem vigilenti si sa ne aparam natiunea", a spus Obama.

O ceremonie emotionanta a avut loc si in Pennsylvania, la locul unde s-a prabusit al patrulea avion deturnat, dupa ce pasagerii s-au revoltat impotriva teroristilor.

Ca de obicei, numele victimelor au fost citite, solemn, chiar de rudele sau prietenii lor. La New York, nepoata unuia din cei disparuti a profitat de ocazie pentru un apel impotriva interventiei armate in Siria.

Din pacate, unele grupari au ales aceasta zi de reculegere pentru adunari de protest. La Washington a avut loc, astfel, un miting al musulmanilor impotriva razboiului si unul al extremistilor religiosi, impotriva Islamului. Participarea a fost, insa, foarte redusa in ambele cazuri.

10 imagini. 11 septembrie. Acum 12 ani... Catalonia: Lant uman de 400 de kilometri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x