Antena Căutare

Statul Islamic revendică atacul cu cuţitul de la Londra

Gruparea Statul Islamic (SI) a revendicat luni atacul cu cuţitul comis cu o zi înainte la Londra, soldat cu răniţi, prin intermediul agenţiei sale de propagandă Amaq, relatează AFP.

Statul Islamic revendică atacul cu cuţitul de la Londra
Isis revendică atacul din Londra | Hepta

”Atacatorul din cartierul Streatham, în sudul Londrei, ieri (duminică), face parte dintre combatanţii Statului Islamic”, a anunţat într-un comunicat Amaq.

”El a comis atacul ca răspuns la îndemnurile de a ţinti cetăţeni ai ţărilor coaliţiei internaţionale antijihadiste”, se arată în comunicat, postat pe canale aparţinând grupării teroriste pe mesageria Telegram.

Două persoane au fost rănite în acest atac.

Atacatorul a fost împuşcat de poliţie. El era cunoscut poliţiei.

Sudesh Amman, în vârstă de 20 de ani, a înjunghiat duminică două persoane, cu puţin înainte de ora locală 14.00 (16.00, ora României) pe o stradă comercială din cartierul Londonez Streatham, înainte să fie împuşcat de poliţie.

O a treia persoană a fost rănită uşor de o schijă de la un geam, în urma deschiderii focului de către forţele de ordine.

Presa scrie că atacatorul, care purta o vestă explozivă falsă, a fost eliberat din închisoare în ianuarie, după ce a ispăşit jumătate din cei trei ani şi patru luni de închisoare la care a fost condamnat după ce a fost găsit vinovat de deţinere şi difuzare de conţinut terorist.

Potrivit cotidianului The Times, el a trimis propagandă în vederea recrutării în gruparea Statul Islamic (SI) unor apropiaţi, pe WhatsApp, şi a scris într-un carnet că vrea să moară ca ”martir” şi să omoare nemusulmani.

El a fost arestat după ce a postat pe un forum de discuţii criptat o fotografie cu un cuţit ţi mesajul ”arma e gata”.

După faptele de duminică, poliţia a anunţat că agenţi din cadrul unităţii sale antiteroriste se aflau la faţa locului ”în cadrul unei operaţiuni preventive”, sugerând astfel că atacatorul era supravegheat.

Sursa : news.ro

Uniunea Europeană şi Marea Britanie intră în bătălia de după Brexit... Atenție mare pentru toți românii din Italia! O femeie a fost amendată cu 6.000 de euro pentru că nu a declarat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x