Statul Islamic revendică atacul cu cuţitul de la Londra

Gruparea Statul Islamic (SI) a revendicat luni atacul cu cuţitul comis cu o zi înainte la Londra, soldat cu răniţi, prin intermediul agenţiei sale de propagandă Amaq, relatează AFP.

Isis revendică atacul din Londra

Hepta

”Atacatorul din cartierul Streatham, în sudul Londrei, ieri (duminică), face parte dintre combatanţii Statului Islamic”, a anunţat într-un comunicat Amaq.

”El a comis atacul ca răspuns la îndemnurile de a ţinti cetăţeni ai ţărilor coaliţiei internaţionale antijihadiste”, se arată în comunicat, postat pe canale aparţinând grupării teroriste pe mesageria Telegram.

Două persoane au fost rănite în acest atac.

Atacatorul a fost împuşcat de poliţie. El era cunoscut poliţiei.

Sudesh Amman, în vârstă de 20 de ani, a înjunghiat duminică două persoane, cu puţin înainte de ora locală 14.00 (16.00, ora României) pe o stradă comercială din cartierul Londonez Streatham, înainte să fie împuşcat de poliţie.

O a treia persoană a fost rănită uşor de o schijă de la un geam, în urma deschiderii focului de către forţele de ordine.

Presa scrie că atacatorul, care purta o vestă explozivă falsă, a fost eliberat din închisoare în ianuarie, după ce a ispăşit jumătate din cei trei ani şi patru luni de închisoare la care a fost condamnat după ce a fost găsit vinovat de deţinere şi difuzare de conţinut terorist.

Potrivit cotidianului The Times, el a trimis propagandă în vederea recrutării în gruparea Statul Islamic (SI) unor apropiaţi, pe WhatsApp, şi a scris într-un carnet că vrea să moară ca ”martir” şi să omoare nemusulmani.

El a fost arestat după ce a postat pe un forum de discuţii criptat o fotografie cu un cuţit ţi mesajul ”arma e gata”.

După faptele de duminică, poliţia a anunţat că agenţi din cadrul unităţii sale antiteroriste se aflau la faţa locului ”în cadrul unei operaţiuni preventive”, sugerând astfel că atacatorul era supravegheat.

Sursa : news.ro

Parteneri
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale a Marii Britanii”. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa de Cambridge și Ducesa de Sussex au milioane de fani în întreaga lume, ele ar fi fost depășite la capitolul frumusețe, potrivit revistei Tatler. 
Catine.ro
Ultimele știri