Antena Căutare

SUA cer Phenianului sa isi "hraneasca" poporul, nu sa "se laude" cu rachetele

Coreea de Nord ar trebui sa "isi hraneasca" poporul, in loc sa "se laude" cu rachete sale balistice, a reactionat marti diplomatia americana dupa ce Phenianul a anuntat ca dispune de rachete capabile sa loveasca Statele Unite, informeaza AFP.

"Ar trebui sa isi hraneasca propria populatie mai degraba decat sa se laude cu capacitatea rachetelor lor", a declarat Victoria Nuland, purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat.

Intr-un comunicat difuzat de catre agentia oficiala de presa nord-coreeana KCNA, purtatorul de cuvant al Comisiei Apararii nationale a declarat ca rachetele lor strategice au "in raza de actiune nu doar fortele americane din peninsula coreeana, ci si Japonia, Guam (teritoriu american din Pacific, n.r.) si chiar teritoriul Statelor Unite".

Phenianul, a adaugat acesta, este pregatit sa se confrunte cu orice inamic, "capacitate nucleara contra capacitate nucleara, racheta contra racheta".

Aceste amenintari au raspuns anuntului facut duminica de Seul privind incheierea unui acord cu Washingtonul care ii permite aproape sa tripleze raza de actiune a rachetelor sale balistice, care vor acoperi astfel toata suprafata Coreei de Nord.

Pussy Riot, Jafar Panahi si un militant belarus, candidati la Premiul Saharov... Proteste violente la portile Salonului Auto de la Paris. Sute de muncitori au manifestat violent impotriva concedierilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x