SUA si Coreea de Sud simuleaza un razboi nuclear

Coreea de Sud si Statele Unite au inceput, ieri, exercitii militare comune, pe fondul escaladarii tensiunilor din Peninsula Coreeana. Manevrele navale, care vor dura trei zile, au demarat in Marea Japoniei si erau prevazute inainte ca Phenianul sa-si anunte intentia de a efectua un nou test nuclear, al treilea din 2009 incoace, au subliniat responsabilii militari

Dar prezenta unui submarin nuclear este interpretata ca un avertisment la adresa Coreei de Nord. In afara de submarinul american San Francisco, dotat cu rachete de croaziera Tomahawk, la exercitii participa si distrugatorul de 9.800 tone, USS Shiloh. "Exercitiile cuprind operatiuni de antrenament pe mare, detectarea si urmarirea unui submarin, tiruri reale antiracheta, antiaeriene si antinavale", a precizat o sursa militara.

Specialisti sud-coreeni cred ca testul nuclear va avea loc inainte de inceperea Noului An chinezesc, la 10 februarie.

De altfel, Coreea de Sud, SUA si China analizeaza diferite masuri, ca represalii la noul test nuclear, printre care suspendarea ajutorului economic acordat Phenianului.

Sursa: Antena 3

Parteneri
Cele mai simpatice nume pentru câini. Cum îți poți numi patrupedul
Ai adoptat recent un patruped și cauți nume pentru câini? Noul membru al familiei are nevoie de o denumire care să se potrivească nu doar cu personalitatea lui, dar care să fie și ușor de pronunțat de toată lumea din casa ta. 
Catine.ro
Ultimele știri