Antena Căutare

The Economist: Revolte in Romania - Managementul furiei

Prestigioasa publicatie The Economist a alocat, din nou, un spatiu amplu protestelor din Romania, titrand "Revolte in Romania - Managementul furiei. Guvernul incearca sa gestioneze o miscare de protest in crestere".

"Romanii nu sunt considerati prea des drept un popor combustibil. Dar aceasta perceptie s-ar putea schimba, dupa ce tara a fost cuprinsa de proteste de strada ce nu par a se termina. Bucurestiul, capitala, a fost scena celor mai mari violente din ultimii 20 de ani, protestatarii dand foc la cauciucuri si batandu-se cu politia. Zeci au fost raniti si centrul orasului a fost vandalizat", au scris jurnalistii The Economist in deschiderea articolului.

De asemenea, au realizat o imagine destul de clara asupra protestelor, care "au fost declansate de un conflict public intre popularul medic Raed Arafat si presedintele Traian Basescu, pe tema unui proiect de lege privind privatizarea unui sistem medical de urgenta creat de Arafat".

The Economist noteaza ca "pe masura ce protestele s-au extins, Guvernul roman a anuntat ca va regandi planurile privind sistemul de sanatate (...) Insa protestatarii aveau alte planuri. Nu mai putin de 10.000 de oameni si-au continuat protestele in 60 de orase din intreaga tara, cerand alegeri anticipate si demisia lui Basescu".

Si subliniaza ca "la miscarile de protest participa un amestec ciudat de studenti, pensionari si saraci. Pana acum protestatarii s-au tinut deoparte de orice fel de afiliere politica".

Jurnalistii The Economist concluzioneaza ca, avand in vedere sondajele de opinie ce crediteaza Opozitia cu un sprijin mai mult decat dublu fata de Partidul Democrat Liberal, aflat la guvernare, "Traian Basescu, al carui mandat expira in 2014, s-ar putea vedea in postura de a lucra cu un premier mai putin docil decat Emil Boc.

Iran: Papusile Barbie, "simboluri ale imoralitatii occidentale"... FBI si Departamentul american al Justitiei, atacate de Anonymous...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x