Antena Căutare

Top ZECE universitati din Europa, care se intrec atat in faima, cat si in bani!

In timp ce educatia din Romania se poticneste de asa-zisul “examen de maturitate”, alte universitati din lume se intrec la un nivel de cultura pe care nu-l vom atinge vreodata.

La scara mondiala, cele mai importante universitati se afla in Statele Unite ale Americii. Specialistii de la Times Higher Education au asezat in fruntea clasamentului reputatele institutii: California Institute of Technology, Harvard si Stanford, luand in considerare modalitatea de predare, perspectivele internationale, veniturile anuale, munca de cercetare si referintele primite.

Americanii detin cele mai prestigioase institutii de invatamant, insa europenii se pot mandri cu cele mai vechi universitati, unde au absolvit personalitati marcante ale istoriei moderne. Asa cum era de asteptat, clasamentul european este dominat de universitatile britanice, urmat de Elvetia.

Iata care sunt institutiile de invatamant de top de pe batranul nostru continent:

10. London School of Economic, Marea Britanie: cel mai faimos absolvent al universitatii este George Soros, un miliardar american originar din tara noastra vecina, Ungaria. Taxa anuala este de 9.000 de lire sterline.

Articolul continuă după reclamă

9. École Polytechnique Fédérale de Lausanne, Elvetia: studentii au la dispozitie peste 250 de laboratoare in incinta campusului ce se intinde pe mai mult de 55 hectare, pe malul lacului Geneva. Taxa anuala pentru studenti este de putin peste 1.000 euro, dar poate creste, in functie de studiile dorite.

8. Ludwig-Maximilians-Universität München, Germania: cea mai importanta universitate din Munchen a gazduit personalitati de marca precum: Richard Strauss, Marie Stopes, Erich Fromm, Konrad Adenauer sau Papa Benedict al XVI-lea. Taxa anuala incepe de la 1.000 euro.

7. University of Edinburgh, Marea Britanie: fondata in 1582, a fost, la acea vreme, a patra institutie de invatamant superior din Scotia. Cifra anuala de afaceri depaseste 400 milioane lire sterline, iar taxa de scolarizare este de 1.820 de lire sterline.

6. Karolinska Institute, Suedia: este o universitate medicala de top pe plan global, membra a prestigioasei Ligi a Universitatilor Europene de Cercetare. Scolarizarea este gratuita pentru cetatenii Uniunii Europene.

5. University College London, Marea Britanie: este prima universitate din Marea Britanie care a admis femei la cursuri, iar taxa anuala pentru studentii din UE este de 9.000 lire sterline.

4. ETH Zürich – Swiss Federal Institute of Technology Zürich, Elvetia: cel mai cunoscut absolvent al Institutului este Albert Einstein, care si-a luat diploma in 1901. Taxa anuala incepe de la 1.000 euro, in funcţie de studiile dorite.

3. Imperial College London, Marea Britanie: Imperial a devenit independent in 2007 si pune accent pe cercetare. Detine patru facultati in acest domeniu: medicina, stiinte ale naturii, inginerie si afaceri, iar taxa este de 9.000 de lire sterline.

2. Cambridge University, Marea Britanie: a fost fondata in 1209 de catre studenti de la Oxford. Absolventii Cambridge au fost martorii evolutiei lumii moderne: Newton a descris Legea atractiei universale si a creat bazele mecanicii clasice, Rutherford a fost „parintele” fizicii nucleare, Darwin a formulat teoria evolutionista, Turing a fondat informatica moderna, Crick si Watson au descifrat structura de dubla spirala a ADN-ului. Taxa anuala este, in prezent, de 3.375 lire sterline.

1. Oxford University, Marea Britanie: 26 de prim-ministri britanici, peste 30 de lideri mondiali, 20 de arhiepiscopi de Canterbury si artisti celebri precum Hugh Grant sau Oscar Wilde au studiat la prestigioasa institutie. Costurile incep de la 1.600 lire sterline pe an si pot depasi 9.000 lire sterline.

Baie cu caciula in cap! Cativa marinari din echipajul unui submarin rusesc s-au scaldat in gheata... FOTO! Protest a la Lady gaga, in rochie din carne cruda...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 15 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vreme friguroasă, cu maxime de până la 5 grade
Super Neatza, 15 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vreme friguroasă, cu maxime de până la 5 grade Miercuri, 15.01.2025, 08:39
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x