Antena Căutare

Transplanturi ilegale cu organe de la romani si brazilieni, la o clinica din Africa de Sud

O clinica privata din Africa de Sud este obligata sa plateasca o amenda de patru milioane de ranzi (585.000 de dolari), dupa ce a efectuat, in mod ilegal, transplanturi de rinichi pentru israelieni bogati, informeaza AFP. Organele utilizate la transplanturi au fost prelevate de la brazilieni si romani.

Ancheta privind activitatile ilegale ale clinicii sud-africane a inceput in luna septembrie. Directorul si cinci medici ai spitalului St. Augustine din Durban sunt cercetati pentru ca au efectuat 109 transplanturi ilegale, in perioada 2001 - 2003.

In urma anchetei, conducerea spitalului si-a recunoscut vinovatia si a fost condamnata la plata unei amenzi de 20.000 de ranzi pentru incalcarea legii privind recoltarea de tesuturi umane si la patru milioane de ranzi (585.000 de dolari) pentru primirea de bani in mod ilegal pentru operatii.

Donatorii de organe pentru transplanturile ilegale proveneau din Israel, Brazilia si Romania. Initial, erau utilizate organele prelevate de la israelieni, insa ulterior au fost utilizate cele provenite de la romani si brazilieni.

Donatorii din Israel primeau aproximativ 20.000 de dolari, iar romanii si brazilienii erau platitti cu doar 6.000 de dolari, au declarat procurorii.

Costa Rica: Roman acuzat de trafic de droguri... Holera a ajuns si in Port-au-Prince...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x