Căutare Live

Trei morţi într-un atac armat la un supermarket în statul american Oklahoma

Trei persoane au fost ucise luni într-un atac armat la un supermarket Walmart, la Duncan, în statul american Oklahoma (centru), relatează AFP.

”O femeie şi un bărbat au fost ucise într-o maşină, iar un bărbat în afara” vehiculului, parcat în faţa magazinului, a anunţat luni Poliţia din Duncan pe Facebook.

Martori citaţi de presa locală au declarat că autorul atacului s-a apropiat de cele două victime, a tras în ele, iar apoi a întors arma împotriva sa, în timp ce alt bărbat îl ameninţa cu o armă la cap.

O armă a fost găsită la faţa locului, potrivit autorităţilor locale.

Şcolile din zonă au fost închise o scurtă perioadăde timp, la cererea poliţiei, au precizat autorităţile şcolare din oraş.

Potrivit ziarului local Duncan Banner, poliţia a primit cu puţin înainte de ora locală 10.00 (18.00, ora României), o alertă care semnala focuri de armă la un magazin şi prezenţa a trei victime.

La începutul lui august, un bărbat alb în vârstă de 22 de ani a ucis 22 de clienţi într-un magazin Walmart la El Paso, în Texas, unul dintre cele mai frecventate ale gigantului în Statele Unite, la câţiva kilometri de frontiera cu Mexicul.

Într-un manifest postat online înainte de atac, atacatorul a denunţat o ”invazie hispanică a Texasului”, iar după ce a fost arestat a recunoscut că a vrut să atace ”mexicani”.

În urma acestei drame, Walmart a decis, la începutul lui septembrie, să nu mai vândă muniţie pentru anumite puşti semiautomate, după epuizarea stocurilor.

CEL PUŢIN DOI SUSPECŢI CĂUTAŢI ÎN URMA ATACULUI ARMAT DE LA FRESNO

Statele Unite sunt îndoliate cu regularitate de atacuri armate, care relansează de fiecare dată dezbaterea pe tema proliferării armelor de foc, fără ca legislaţia în domeniu să fi evoluat în mod semnificativ.

Duminică seara, patru bărbaţi tineri au fost ucişi, iar alţi şase au fost răniţi într-un ”atac armat în masă”, în timpul unei reuniuni de familie, la Fresno, în California.

Autorul sau autorii acestui atac nu au fost identificaţi, iar mobilul rămâne necunoscut.

Citește și
colaj de fotografii cu virgil iantu
Cum arată fiica lui Virgil Iantu. Tânăra are 16 ani și se pozează în costum de baie. A moștenit frumusețea de la ambii părinți
Cum arată fiica lui Virgil Iantu. Tânăra are 16 ani și se pozează în costum de baie. A moștenit frumusețea de la ambii părinți
colaj de fotografii cu cristina ich si alex pirtuca
Cât a crescut fiul Cristinei Ich și a lui Alex Pițurcă. Noah are ochii albaștri ca un ocean și părul creț ca mama sa
Cât a crescut fiul Cristinei Ich și a lui Alex Pițurcă. Noah are ochii albaștri ca un ocean și părul creț ca mama sa
colaj de fotografii cu anamaria prodan
Anamaria Prodan a recunoscut de ce a pozat în reviste pentru adulți: "Toată lumea îmi spunea că nu am nevoie". Motivul ascuns
Anamaria Prodan a recunoscut de ce a pozat în reviste pentru adulți: "Toată lumea îmi spunea că nu am nevoie". Motivul ascuns
Mai multe articole

Anchetatorii explorau mai multe piste - o crimă comisă de un gang, un act de represalii în comunitatea asiatică - în încercarea de a-i găsi pe autorii atacului.

”Cel puţin doi suspecţi au ocolit casa şi au intrat în grădină. Au deschis imediat focul asupra mulţimii de aproximativ 16 bărbaţi adulţi care se uitau la un meci de fotbal american în grădină”, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă şeful Poliţiei din Fresno Andy Hall.

”Amândoi erau înarmaţi cu pistoale semiautomate şi au fugit pe jos. Nu avem alte informaţii în acest stadiu”, a adăugat el. ”Ei au deschis focul asupra mulţimii la întâmplare, pare că nu vizau anumiţi indivizi”, a spus el, precizând însă că ”acesta nu este un act comis aleatoriu”.

”Acest incident violent pare să vizeze persoanele din casă şi urmărim piste. Avem informaţii potrivit cărora unii dintre participanţii la această reuniune ar fi putut fi implicaţi în tulburări săptămâna trecută”, a declarat el, fără să facă alte precizări.

”Nimic nu indică faptul că vreuna dintre persoanele din casă ar fi afiliate vreunui gang, însă într-un incident de această natură explorăm întotdeauna piste criminale sau legate de ganguri”, a precizat şeful poliţiei locale.

El a evocat moartea recentă a unui membru al comunităţii asiatice în oraş, fără să poată stabili o legătură între atacul armat sau alte incidente din cartier, în care trăiesc numeroase familii originare din Asia de Sud-Est, mai ales de etnie hmong - China de sud, Vietnam, Laos - ca cele vizate în drama de duminică seara.

Pentru a evita eventuale ”represalii” şi a preveni alte acte de violenţă, Poliţia din Fresno a anunţat de asemenea înfiinţarea unei ”task force” dedicată ”gangurilor asiatice”.

Sursa : news.ro

Un puști de șapte ani s-a ras în cap după ce prietenul lui de la școală a fost diagnosticat cu leucemie: ”Am vrut să nu ... Pedepse dure cerute de parchetul rus în procesul atentatului în metrou la Sankt Petersburg...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri