Antena Căutare

Trimisii speciali ai Observatorului, retinuti in Egipt!

Dupa ce astazi trimisii speciali ai Observatorului, Carmen Avram si Cristi Tamasau, avut probleme cu mai multe persoane pe strazile din Cairo, jurnalistii Antenei au fost retinuti in aceasta seara de catre autoritatile din Egipt.

UPDATE Jurnalistii au fost retinuti de catre autoritatile din Egipt. Potrivit primelor informatii, corespondentul Carmen Avram a fost retinut de politie, timp in care operatorul de imagine Cristian Tamas trebuie sa aduca casetele cu inregistrarile facute pana acum, pentru a fi investigate.


Autoritatile din Cairo nu au manifestat niciun fel de violenta fata de jurnalistii romani, acesta fiind doar un control obisnuit prin care trec toti jurnalistii, din toate tarile, care se afla in acest moment in mijlocul protestelor pentru a transmite informatii.

Cristian Tamas a marturisit ca, desi politistii i-au garantat ca vor fi eliberati fara probleme dupa ce vor aduce casetele, la iesirea din unitate un alt cetatean i-a recomandat sa nu vina decat cu inregistrarile care nu prezinta acte de violenta, pentru a nu arata mai departe probleme interne ale tarii.








"E tensiune maxima, au primit ordin probabil sa-i verifice pe jurnalisti, sa nu ne lase sa filmam. Cu cateva minute in urma, masina in care ne aflam a fost oprita de cativa oameni care erau inarmati si a fost un moment extrem de tensionat. Portierele noastre erau blocate, au incercat sa deschisa portierele ne-au inconjurat masina.

In acest moment, capitala egipteana este, pentru jurnalisti, cel mai periculos loc de pe pamant. Nicio miscare nu este sigura si orice tentativa de a scoate camera de filmat ridica instantaneu tensiunea aparatorilor lui Mubarak. Incercarea noastra de a filma cozile interminabile la benzina s-a incheiat dramatic",









WikiLeaks: Al-Qaida vrea sa produca o bomba radiologica... VIDEO! 50 de masini au fost implicate intr-un carambol, in Franta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x