Twitter va adăuga etichete şi mesaje de avertizare la unele tweeturi cu informaţii controversate sau înşelătoare despre COVID-19

Twitter va adăuga etichete şi mesaje de avertizare la unele tweeturi care conţin informaţii controversate sau înşelătoare despre COVID-19, a anunţat compania luni, ca parte a unei noi abordări a dezinformării pe platforma sa de socializare, transmite Reuters.

Noile etichete ale Twitter vor oferi linkuri către mai multe informaţii, în cazurile în care riscul de daune care ar putea fi provocate de un tweet nu este atât de grav pentru a fi eliminat, dar oamenii ar putea fi totuşi induşi în eroare, a anunţat Twitter într-o postare pe blog.

Compania a arătat că, în funcţie de probabilitatea daunelor şi de tipul de informaţii înşelătoare din tweet, pot fi adăugate şi avertismente pentru a spune că tweetul intră în conflict cu recomandările experţilor în sănătate publică.

Twitter a explicat că aceste etichete, care vor părea asemănătoare cu cele lansate pentru a semnaliza media care manipulează, se vor aplica, de asemenea, pentru tweeturile care au fost publicate înainte de acest anunţ al Twitter şi vor fi folosite indiferent de cine a trimis tweetul.

Site-urile de socializare, inclusiv Facebook şi YouTube, serviciul video al Google Alphabet, sunt presate de politicieni să combată dezinformarea care s-a răspândit pe platformele lor despre pandemia COVID-19 provocată de noul coronavirus.

Astfel de afirmaţii false au variat de la remedii false până la dezinformarea care leagă virusul cu teoriile conspiraţiei despre persoane publice, cum ar fi co-fondatorul Microsoft Bill Gates, devenit filantrop, sau tehnologia de telefonie mobilă 5G.

Partenerii terţi ai Facebook pentru verificarea informaţiilor publicate pe platforma de socializare, între care şi Reuters, aplică etichete conţinutului, iar luna trecută YouTube a anunţat că va începe să afişeze şi panouri de informaţii referitoare la veridicitatea informaţiilor din conţinutul video, în Statele Unite.

În martie, Twitter a interzis tweeturile care sunt contrare recomandărilor autorităţilor de sănătate publică referitoare la COVID-19.

Sursa : news.ro

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Ganache de ciocolată. Rețeta celei mai simple creme pentru torturi și prăjituri
Dacă te-ai hotărât să le prepari celor dragi un desert și nu știi cu ce cremă să îl combini, îți recomandăm rețeta de cremă ganache de ciocolată. Este rețeta celei mai simple creme pentru torturi și prăjituri. Nu ai nevoie decât de două ingrediente principale plus aromele preferate.
Catine.ro
Ultimele știri