Antena Căutare

UPDATE! Alegeri legislative, in Ucraina. Partidul aflat la putere castiga alegerile din Ucraina

In Ucraina au loc, duminica, alegeri legislative. Sondajele acorda prima sansa partidului regiunilor, condus de presedintele Viktor Ianukovici. Noul partid de opozitie al campionului mondial de box Viktor Kliciko concureaza pentru locul doi cu alianta Iuliei Timosenko, aflata in inchisoare.

UPDATE 22.10: Partidul presedintelui Viktor Ianukovici, aflat la putere, a castigat alegerile parlamentare de duminica din Ucraina cu 28 la suta din voturi, fiind urmat de alianta pro-Timosenko (24,7 la suta), potrivit unui sondaj efectuat la iesirea de la urne.

Pe locul al treilea, cu 15 la suta din voturi, se afla partidul celebrului boxeur Vitali Kliciko, dupa care urmeaza formatiunea Svoboda (12,3 la suta) si comunistii (11,8 la suta), potrivit aceluiasi sondaj realizatde un consortiu independent.

Votul, primul mare scrutin de la preluarea puterii de catre presedintele Viktor Ianukovici, este supravegheat indeaproape de Occident, care se teme de un regres al democratiei in Ucraina, unde incarcerarea fostului premier Iulia Timosenko, in august 2011, este considerata un caz emblematic.

Partidul Regiunilor al presedintelui Ianukovici ar urma sa castige scrutinul, fiind urmat de principala alianta a opozitiei, formata in jurul partidului lui Timosenko, potrivit sondajelor.

Condamnata la sapte ani de inchisoare pentru abuz de putere, ea nu se poate prezenta la alegeri. Cazul ei a provocat o criza grava intre Kiev si Uniunea Europeana, care vede in acesta motivatii politice si considera acest scrutin un test pentru tara.

Formatiunea celebrului boxeur Vitali Kliciko, denumita Udar ("Lovitura" in ucraineana) si care anterior era activa doar la Kiev, se anunta marea surpriza a scrutinului, aceasta urmand sa se claseze pe locul al treilea si sa intre pentru prima data in Parlament.

Alte doua partide capabile sa treaca pragul electoral de 5 la suta sunt comunistii si partidul de opozitie nationalist Svoboda.

Jumatate dintre cei 450 de deputati sunt alesi pe liste, in timp ce cealalta jumatate este aleasa prin scrutin uninominal in circumscriptii majoritare, ceea ce va complica si mai mult formarea unor aliante politice in Adunarea monocamerala.

Sursa: Antena3

VIDEO! China, invaluita in ceata. Mai multe autostrazi au fost inchise si zeci de zboruri anulate... Cel putin 44 de morti si 19 raniti in Haiti, in urma uraganului Sandy...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x