Căutare Live

Ucraina va cumpăra un al doilea lot de sisteme anti-tanc Javelin din SUA

Ucraina va cumpăra un al doilea lot de sisteme anti-tanc Javelin din SUA, a anunţat joi Ministerul ucrainean al Apărării, transmite Reuters.

Statele Unite au fost unul dintre cei mai mari susţinători ai Kievului, de la anexarea Crimeii de către Moscova, în 2014, şi izbucnirea luptelor din estul Ucrainei, în care au murit peste 13.000 de oameni.

Contractele pentru acord au fost semnate în trimestrul patru din 2019, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, fără să ofere detalii.

Un prim transport de sisteme Javelin, în valoare de 47 de milioane de dolari, a sosit în Ucraina în aprilie 2018, după ce Departamentul de Stat a aprobat acordul.

Kievul şi Washingtonul consideră că sistemul va îmbunătăţi capacitate de apărare a Ucrainei pe termen lung.

Cu o săptămână în urmă, preşedintele american Donald Trump a semnat o lege care prevede oferirea Ucrainei a unui ajutor militar în valoare de 300 de milioane de dolari în 2020.

Sursa : news.ro

VIDEO - Privește și vei plânge! Mirele paralizat "s-a ridicat" în noaptea nunții și a dansat alături de aleasa... Canada - Secvenţa din „Home Alone 2” în care apare Donald Trump, tăiată din motive de timp...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri