Antena Căutare

UE incearca sa forteze Grecia sa treaca la austeritate

Uniunea Europeana a amanat sa ia in acest sfarsit de saptamana o decizie privind modalitatea prin care va salva Grecia. Oficialii europeni vor sa forteze autoritatile de la Atena sa adopte noi masuri de austeritate. Pe de alta parte, falimentul Greciei ar afecta grav bancile europene care ar avea probleme majore odata cu raspandirea problemelor din Grecia catre Portugalia, Spania, chiar Italia si alte tari.

Ministrii Finantelor din zona euro au amanat decizia finala privind acordarea urmatoarei transe, de 12 miliarde euro, din imprumutul de urgenta convenit anul trecut cu Grecia, solicitand guvernului elen adoptarea unor noi masuri dure de austeritate pentru deblocarea fondurilor, transmite Reuters.

Premierul elen George Papandreou a cerut duminica grecilor sa sustina masurile de austeritate pentru a evita un default "catastrofal".

"Consecintele unui faliment violent sau ale iesirii din zona euro vor fi catastrofale pentru populatie, banci si pentru credibilitatea tarii", a afirmat el.

Legislativul va decide marti daca acorda increderea noului guvern Papandreou. Analistii politici considera ca premierul va reusi sa se impuna, insa opozitia populatiei fata de austeritate si privatizari pune situatia sub semnul intrebarii.

Tot articolul, in Jurnalul National

Foto: Intactimages / EPA

Un Airbus A380 s-a ciocnit de o cladire la un show aeronautic... VIDEO! SUA se confrunta cu incendii uriase de vegetatie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x